Terug naar nieuwsoverzicht

Leveringsproblemen machineonderdelen nog niet voorbij

De Amerikaanse Association of Equipment Manufacturers (AEM) noemt arbeidstekort de oorzaak van de huidige leveringsproblemen van machineonderdelen. - Foto: Annelies Bakker

Uit recent onderzoek van de Amerikaanse vereniging van machinefabrikanten, AEM, blijkt dat de toeleveringsproblemen van machineonderdelen nog niet zijn opgelost. Dat meldt de Amerikaanse nieuwssite Agweb.com.

AEM voerde een enquête uit onder haar leden. Daaruit blijkt dat slechts 27% van de reguliere voorraad machineonderdelen beschikbaar is. Met name halfgeleiders en chips zijn schaars. Daarvan is slechts 44% van het optimale voorraadniveau beschikbaar.

Ook kabelbomen die vaak in Oekraïne worden gemaakt en zitkussens die in het overstromingsgebied van Texas worden gefabriceerd, zijn schaars. Het inkopen van componenten als gietstukken en rupsen is eveneens een uitdaging.

Tekort arbeidskrachten onderliggende probleem

Een enquête van AEM eind 2022 wees uit dat 98% van de 179 ondervraagde machinefabrikanten nog steeds te maken heeft met problemen in de toeleveringsketen. 58% van hen ervaart zelfs verergerde omstandigheden in de toeleveringssector.

Curt Blades, senior vice-president van AEM, geeft aan dat het een opeenstapeling is van tekortkomingen die de sector dwarsboomt. Het maakt volgens hem ook niet uit welk onderdeel schaars is, want het onderliggende probleem is het tekort aan arbeidskrachten.

Eind 2023 waarschijnlijk verbetering

Blades verwacht dat de situatie rondom toelevering van machineonderdelen eind dit jaar zo goed als opgelost is. Ook machinefabrikanten als John Deere en Case IH zijn optimistisch. Zij merken dat er verbetering zit in de levering van machineonderdelen aldus Agweb.com.

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Wereldwijde verkoop elektrische trekkers groeit naar € 289 miljoen in 2032

Geen emissie-uitstoot en fors lagere brandstofkosten stimuleren de verkoop van elektrische trekkers, aldus het rapport van Fact.MR
Afbeelding artikel

Meer trekkers verkocht in Frankrijk in 2022

Afgelopen jaar zijn in Frankrijk 25.071 nieuwe trekkers geregistreerd. Dat is 2,2% meer dan in 2021.
Afbeelding artikel

Bluewhite-ombouwkit maakt van je gewone trekker een autonome

Met de Bluewhite-ombouwkit verandert je gewone trekker in een autonome trekker, ongeacht merk of model.
Beheer
WP Admin