fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

New Holland introduceert TE6-portaaltrekker voor wijngaarden

New Holland heeft een portaaltrekker voor smalle wijngaarden ontwikkeld in samenwerking met het Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina: de TE6 .Eind 2023 komt de TE6-portaaltrekker op de markt. - Foto's: New Holland

Speciaal voor smalle wijngaarden brengt New Holland de TE6-portaaltrekker op de markt. De serie bestaat uit trekkermodellen TE6.120N en TE6.150N.

In samenwerking met het Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina heeft machinefabrikant New Holland de TE6-portaaltrekker ontworpen. De New Holland TE6.120N en TE6.150N zijn speciaal ontwikkeld voor het werken in smalle wijngaarden. De TE6-serie wordt in het Franse Coëx geproduceerd.

Het ontwerp van de nieuwe TE6-trekkerserie is gebaseerd op de elektrische concept-portaaltrekker van New Holland en Pininfarina, winnaar van de Good Design Award en de German Design Award. De concept-portaaltrekker heeft een futuristische look, geïnspireerd door de vorm van een glas champagne. Dit als eerbetoon aan premium wijnbouwers uit Franse regio’s als Champagne, Médoc en Bourgondië. De nieuwe TE6.120N en TE6.150N-portaaltrekkers zijn ontworpen voor deze wijnproducerende regio’s en gebieden met vergelijkbare kenmerken.

Tekst gaat verder onder de Facebook-post

Superlight-stuursysteem en Intelliview IV plus-display

Multifunctioneel, wendbaar, compact en krachtig, dat zijn volgens New Holland de belangrijkste kenmerken van de TE6-portaaltrekker. Volgens de fabrikant zorgt het zogenoemde superlight-stuursysteem voor een goede wendbaarheid.

Net als de rest van de nieuwe generatie New Holland-trekkers is ook de TE6-serie uitgerust met het Intelliview IV Plus-display. In samenhang met de achteruitkijkcamera’s geeft dit een goede controle over de portaaltrekker. Het zogenoemde My PLM Connect stelt chauffeurs in staat om gegevens realtime te beheren, in de cabine of op afstand.

Tekst gaat verder onder de foto

Multifunctioneel, wendbaar, compact en krachtig, dat zijn volgens New Holland de belangrijkste kenmerken van de nieuwe TE6-portaaltrekker die in het Franse Coëx wordt geproduceerd.

Multifunctioneel, wendbaar, compact en krachtig, dat zijn volgens New Holland de belangrijkste kenmerken van de nieuwe TE6-portaaltrekker die in het Franse Coëx wordt geproduceerd.

Vermogen via FTP Industrial stage V-motor

De portaaltrekker is uitgerust met een FTP Industrial stage V-motor. Het IntelliFlow hydraulische systeem zorgt volgens de fabrikant voor een evenwichtige vermogensverdeling.

De TE6-portaaltrekker komt eind 2023 op de markt. New Holland heeft de prijs nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Geïnteresseerd in een gebruikte New Holland-trekker? Neem een kijkje op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Agco in 2023 marktleider in krimpende Europese trekkermarkt

Het Agco-concern verkocht in 2023 de meeste trekkers in Europa, gevolgd door CNH Industrial. John Deere is als merk het grootste....
Afbeelding artikel

New Holland stopt met verkoop van ploegen

New Holland stopt met de verkoop van ploegen en heeft de Zweedse fabriek verkocht. Een Duits bedrijf heeft de ploegenfabriek overgenomen.
Afbeelding artikel

Zetor onthult nieuwe 6-serie in Tsjechië

Trekkerfabrikant Zetor heeft vorige week op landbouwbeurs Techagro in Tsjechië een nieuwe 6-trekkerserie getoond. Er zijn nog weinig details bekend.
Beheer
WP Admin