Terug naar nieuwsoverzicht

Elektrische portaaltrekker van New Holland wint Duitse designprijs

De New Holland-portaaltrekker is een concepttrekker speciaal ontworpen voor werken in smalle wijngaarden. - Foto: New Holland

De elektrische portaaltrekker van New Holland heeft onlangs de German Award Design 2023 gewonnen in de categorie Excellent Product Design. De concepttrekker is geschikt voor gebruik in de wijnbouw.

De elektrische portaaltrekker van New Holland is een coproductie van New Holland Agriculture en het Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina. De futuristisch uitziende concepttrekker is ontworpen voor elektrische aandrijving.

Tekst gaat verder onder de video

Glazen cabine

De cabine van de elektrische portaaltrekker is volledig van glas, zodat de bestuurder goed zicht heeft op de wijnstokken en de omgeving. De cabine staat onder een hoek in de rijrichting. Dat geeft een dynamisch effect. De zogenoemde straddle tractor valt op door de vloeiende lijnen, geïnspireerd op de auto. Het zichtbare frame zorgt voor een sportieve uitstraling.

Cabine met wijnvat-look

Het interieur van de elektrische portaaltrekker van New Holland is voorzien van een grote enkele deur en een draaibare stoel. Het gebruik van hout in de cabine doet denken aan wijnvaten.

Auteur: Hugo Claver

Geïnteresseerd in gebruikte portaaltrekkers? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland wint gouden medaille met nieuwe giga-maaidorser

Machinefabrikant New Holland presenteert op de Agritechnica in Hannover een nieuwe giga-maaidorser. De fabrikant wint daarmee een gouden medaille als innovatieprijs....
Afbeelding artikel

Blog | ‘De (on)zin van elektrificatie’

TREKKER-hoofdredacteur Bas van Hattum (l.) vraagt zich in zijn blog of elektrificatie het verschil moet gaan maken voor het klimaat.
Afbeelding artikel

Elektrische Fendt-trekker e100 gaat in productie

De Duitse trekkerfabrikant Fendt heeft zijn elektrische e100 vernieuwd en start een beperkte verkoop ervan na vakbeurs Agritechnica van 12-18 november...
Beheer
WP Admin