fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Elektrische portaaltrekker van New Holland wint Duitse designprijs

De New Holland-portaaltrekker is een concepttrekker speciaal ontworpen voor werken in smalle wijngaarden. - Foto: New Holland

De elektrische portaaltrekker van New Holland heeft onlangs de German Award Design 2023 gewonnen in de categorie Excellent Product Design. De concepttrekker is geschikt voor gebruik in de wijnbouw.

De elektrische portaaltrekker van New Holland is een coproductie van New Holland Agriculture en het Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina. De futuristisch uitziende concepttrekker is ontworpen voor elektrische aandrijving.

Tekst gaat verder onder de video

Glazen cabine

De cabine van de elektrische portaaltrekker is volledig van glas, zodat de bestuurder goed zicht heeft op de wijnstokken en de omgeving. De cabine staat onder een hoek in de rijrichting. Dat geeft een dynamisch effect. De zogenoemde straddle tractor valt op door de vloeiende lijnen, geïnspireerd op de auto. Het zichtbare frame zorgt voor een sportieve uitstraling.

Cabine met wijnvat-look

Het interieur van de elektrische portaaltrekker van New Holland is voorzien van een grote enkele deur en een draaibare stoel. Het gebruik van hout in de cabine doet denken aan wijnvaten.

Auteur: Hugo Claver

Geïnteresseerd in gebruikte portaaltrekkers? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hägele levert app-bediening voor Cleanfix-omkeerventilator

Met de Cleanfix-omkeerventilator-app van de Duitse fabrikant Hägele kun je omkeer-intervallen instellen of pauzeren.
Afbeelding artikel

Akkerbouwer blijft trouw aan zijn mechanische trekkers

Het machinepark van akkerbouwer Izak Buijs stamt deels uit de jaren zestig. Niettemin bewerkt Buijs 40 ha met deze mechanische trekkers.
Afbeelding artikel

Video | Akkergiganten: Case-IH Steiger 400

Akkergigant Case-IH Steiger 400 met 400 pk trekt een 6 meter brede He-Va-woeler probleemloos over de Groningse akkers.
Beheer
WP Admin