fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Elektrische portaaltrekker van New Holland wint Duitse designprijs

De New Holland-portaaltrekker is een concepttrekker speciaal ontworpen voor werken in smalle wijngaarden. - Foto: New Holland

De elektrische portaaltrekker van New Holland heeft onlangs de German Award Design 2023 gewonnen in de categorie Excellent Product Design. De concepttrekker is geschikt voor gebruik in de wijnbouw.

De elektrische portaaltrekker van New Holland is een coproductie van New Holland Agriculture en het Italiaanse ontwerpbureau Pininfarina. De futuristisch uitziende concepttrekker is ontworpen voor elektrische aandrijving.

Tekst gaat verder onder de video

Glazen cabine

De cabine van de elektrische portaaltrekker is volledig van glas, zodat de bestuurder goed zicht heeft op de wijnstokken en de omgeving. De cabine staat onder een hoek in de rijrichting. Dat geeft een dynamisch effect. De zogenoemde straddle tractor valt op door de vloeiende lijnen, geïnspireerd op de auto. Het zichtbare frame zorgt voor een sportieve uitstraling.

Cabine met wijnvat-look

Het interieur van de elektrische portaaltrekker van New Holland is voorzien van een grote enkele deur en een draaibare stoel. Het gebruik van hout in de cabine doet denken aan wijnvaten.

Auteur: Hugo Claver

Geïnteresseerd in gebruikte portaaltrekkers? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fors minder trekkers in Italië verkocht in eerste kwartaal

Stijgende rentetarieven in combinatie met stijgende machineprijzen veroorzaakt een flinke daling in de trekkerverkoop in Italië.
Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Beheer
WP Admin