fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuw uiterlijk voor Case IH-trekkers en elektrische trekker komt eraan

Met deze render afbeelding presenteert Case IH het toekomstige uiterlijk van de trekkers aan Europese dealers. - Foto's: ELM Bleiswijk

Case IH-trekkers krijgen in de nabije toekomst een nieuw uiterlijk. Bovendien levert de trekkerfabrikant vanaf halverwege 2024 een elektrische trekker.

Op een Europese dealerconventie afgelopen week in Madrid (Sp.) presenteerde trekkerfabrikant Case IH naast een nieuw model in de Optum-serie ook het toekomstige uiterlijk van Case IH-trekkers en een elektrische trekker. Over dat nieuwe uiterlijk; navraag leert dat het nog niet gaat om een concreet nieuw trekkermodel maar slechts om een computertekening, een zogenoemde render afbeelding. Daarmee presenteert de fabrikant hoe de Case IH-trekkers in de toekomst eruit gaan zien.

Tekst gaat verder onder de foto

Een zijaanzicht van het nieuwe uiterlijk van de Case IH-trekkers. Opvallend is dat Case IH het model van een Optum-serie lijkt te gebruiken, maar dat er een Magnum-uitlaat is getekend. Of het gaat om een nieuw tussenmodel is nog niet duidelijk.

Een zijaanzicht van het nieuwe uiterlijk van de Case IH-trekkers. Opvallend is dat Case IH het model van een Optum-serie lijkt te gebruiken, maar dat er een Magnum-uitlaat is getekend. Of het gaat om een nieuw tussenmodel is nog niet duidelijk.

Bijzonder is dat het model qua grootte lijkt op een trekker uit de Optum-serie, maar dat de uitlaat afkomstig lijkt te zijn van een Amerikaanse Magnum-trekker. Verdere details heeft Case IH niet bekendgemaakt.

Elektrische trekker in Case IH-kleuren

Ook presenteerde Case IH een elektrische trekker. Het gaat om dezelfde trekker als die zustermerk New Holland in december 2022 presenteerde. Voor het eerst is de trekker te zien in Case IH-kleuren. De trekker komt volgens de fabrikant in het tweede of derde kwartaal van 2024 beschikbaar voor verkoop.

Tekst gaat verder onder de foto

Zustermerk New Holland presenteerde eind 2022 een elektrische trekker. Afgelopen week  presenteerde Case IH deze trekker in een rode kleurstelling.

Zustermerk New Holland presenteerde eind 2022 een elektrische trekker. Afgelopen week presenteerde Case IH deze trekker in een rode kleurstelling.

Vestrum met achttraps powershiftversnellingsbak

Tot slot de Vestrum-trekkerserie. De huidige Vestrum-trekker is alleen met een traploze transmissie te krijgen, straks dus ook met de ActiveDrive8-transmissie. Dat is een powershiftversnellingsbak met drie groepen en acht powershifttrappen.

De Vestrum-trekkerserie is straks leverbaar met een ActiveDrive8-transmissie, zoals te zien is op deze foto die Tractorum.it deelde.

De Vestrum-trekkerserie is straks leverbaar met een ActiveDrive8-transmissie, zoals te zien is op deze foto die Tractorum.it deelde. – Foto: Tractorum.it

Auteur: Bob Karsten

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Werken met Chinese elektrische EP-heftruck tussen de koeien

Dat veehouder Peter Oosterhof niet koos voor een wiellader maar voor een Chinese EP-heftruck komt door een optelsom van factoren.
Afbeelding artikel

Elektrische verreiker is haalbaar, maar ook betaalbaar?

Is er wel markt in de landbouw voor elektrische verreikers die dubbel zo duur zijn als een diesel? Fabrikanten hebben voorlopig...
Afbeelding artikel

Nieuwe neus op boerentrekkers Farmall A en Farmall C van Case IH

Case IH heeft zijn boerentrekkers Farmall A en Farmall C opgefrist met een nieuw uiterlijk. De Farmall C komt dit najaar...
Beheer
WP Admin