fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Meer trekkers verkocht in Frankrijk in 2022

John Deere is in Frankrijk koploper waar het gaat om het aantal nieuw verkochte trekkers. - Foto: Mark Pasveer

Afgelopen jaar zijn in Frankrijk 25.071 nieuwe trekkers geregistreerd. Dat is 2,2% meer dan in 2021.

In 2022 zijn 25.071 nieuwe trekkers geregistreerd in Frankrijk. In 2021 waren dit er 24.538. Dat is een stijging van 2,2%. De grootste toename was te zien bij trekkers van 150 tot 200 pk en van 200 tot 300 pk. De registraties in klassen groeiden met 16% en respectievelijk 16,5%. Het aantal registraties van trekkers boven de 300 pk steeg met 3,6% tot 830 stuks.

Het aantal nieuw verkochte trekkers onder 100 pk daalde met 26,2%. Het populairste segment in Frankrijk, trekkers tussen 100 en 150 pk, daalde 5,5%. Anders dan in Frankrijk noteerden Nederland en Duitsland een lager aantal trekkerverkopen dan een jaar ervoor.

John Deere op kop

Kijken we naar de verkopen per merk in Frankrijk, dan is John Deere opnieuw koploper met een marktaandeel van 25,1%. New Holland en Fendt volgen, met een marktaandeel van respectievelijk 13,4% en 12,9%.

Om de top 10 compleet te maken, de marktaandelen van de zeven volgende merken zijn: Claas met 10,7%, Massey Ferguson (10,7%), Case IH (8,3%), Valtra (7,6%), Deutz-Fahr (4,3%) Kubota (4,2%) en McCormick (0,9%).

Auteur: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Beeld uitgelekt van nieuw topmodel Steyr

Er zit een nieuw topmodel aan te komen bij de Oostenrijkse machinefabrikant Steyr. Wat voor model en wanneer precies, is niet...
Afbeelding artikel

Oproep: deel je ervaring met de New Holland TVT-serie

Ben je, of was je, in het bezit van een New Holland TVT? Dan is TREKKER benieuwd naar jouw ervaringen met...
Afbeelding artikel

John Deere en GUSS Automation presenteren autonome spuitrobot Electric GUSS

John Deere en GUSS Automation tonen Electric GUSS, de eerste autonome en volledig elektrisch aangedreven spuitrobot ter wereld.
Beheer
WP Admin