fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Minder trekkers verkocht in Duitsland in 2022

De coronapandemie heeft voor vertragingen in de leveringen van machineonderdelen gezorgd. Hierdoor daalden de verkoopcijfers van trekkers in Duitsland in 2022. John Deere heeft in 2022 de meeste trekkers verkocht in Duitsland. - Fotostudio Atelier 68

In Duitsland werden vorig jaar 30.344 trekkers verkocht. Dat is een daling van 4.128 trekkers ten opzichte van het aantal verkochte trekkers in 2021.

Net als in Nederland zijn in Duitsland ook minder trekkers verkocht in 2022. De daling in van het aantal geregistreerde trekkers (30.344 stuks) in Duitsland wordt grotendeels toegeschreven aan het tekort aan onderdelen als gevolg van de coronapandemie. Hierdoor deden zich vertragingen in leveringen van onderdelen voor, wat uiteindelijk gevolgen had voor de trekkerregistraties in Duitsland.

John Deere koploper

Uit de registratiecijfers blijkt dat John Deere en Fendt de Duitse markt domineren. In totaal hebben beide merken een marktaandeel van meer dan 44%.

John Deere heeft in 2022 de meeste trekkers verkocht. John Deere noteerde een stijging van 4% (in totaal 6.425 trekkers verkocht) ten opzichte van 2021. John Deere is daarmee – naast Massey Ferguson (+1%) en Valtra (+ 10%) – een van de weinige trekkerfabrikanten die een stijging kon noteren.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fors minder trekkers in Italië verkocht in eerste kwartaal

Stijgende rentetarieven in combinatie met stijgende machineprijzen veroorzaakt een flinke daling in de trekkerverkoop in Italië.
Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Afbeelding artikel

Aeres start met studie Agrotechniek & Engineering

Vanwege groeiende vraag naar afgestudeerden met kennis van landbouw en techniek introduceert Aeres de studie Agrotechniek & Engineering.
Beheer
WP Admin