fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Minder trekkers verkocht in Duitsland in 2022

De coronapandemie heeft voor vertragingen in de leveringen van machineonderdelen gezorgd. Hierdoor daalden de verkoopcijfers van trekkers in Duitsland in 2022. John Deere heeft in 2022 de meeste trekkers verkocht in Duitsland. - Fotostudio Atelier 68

In Duitsland werden vorig jaar 30.344 trekkers verkocht. Dat is een daling van 4.128 trekkers ten opzichte van het aantal verkochte trekkers in 2021.

Net als in Nederland zijn in Duitsland ook minder trekkers verkocht in 2022. De daling in van het aantal geregistreerde trekkers (30.344 stuks) in Duitsland wordt grotendeels toegeschreven aan het tekort aan onderdelen als gevolg van de coronapandemie. Hierdoor deden zich vertragingen in leveringen van onderdelen voor, wat uiteindelijk gevolgen had voor de trekkerregistraties in Duitsland.

John Deere koploper

Uit de registratiecijfers blijkt dat John Deere en Fendt de Duitse markt domineren. In totaal hebben beide merken een marktaandeel van meer dan 44%.

John Deere heeft in 2022 de meeste trekkers verkocht. John Deere noteerde een stijging van 4% (in totaal 6.425 trekkers verkocht) ten opzichte van 2021. John Deere is daarmee – naast Massey Ferguson (+1%) en Valtra (+ 10%) – een van de weinige trekkerfabrikanten die een stijging kon noteren.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zuid-Afrikaanse teler klaart klus met oerdegelijke Agrico-kniktrekkers

Gabriel Congalves pakt op zijn bedrijf in het Zuid-Afrikaanse Tarlton één van zijn drie oerdegelijke Agrico-kniktrekkers voor ploegen of woelen.
Afbeelding artikel

Beeld uitgelekt van nieuw topmodel Steyr

Op internet circuleert een computertekening met daarop mogelijk een nieuw topmodel trekker van Steyr.
Afbeelding artikel

Oproep: deel je ervaring met de New Holland TVT-serie

Ben je, of was je, in het bezit van een New Holland TVT? Dan is TREKKER benieuwd naar jouw ervaringen met...
Beheer
WP Admin