Terug naar nieuwsoverzicht

Deutz presenteert zijn waterstofmotor en mobiele snellader PowerTree

De Deutz TCG 7.8 H2-waterstofmotor levert 220 kW aan vermogen en gaat naar verwachting in 2024 in productie. De waterstofmotor is te zien op de op de Amerikaanse vakbeurs ConExpo Con/Agg van 14-18 maart in Las Vegas. Deutz introduceert daar ook zijn mobiele snellaadsysteem PowerTree. - Foto's: Deutz

Motorenfabrikant Deutz toont op de Amerikaanse vakbeurs ConExpo Con/Agg, van 14-18 maart in Las Vegas, zijn waterstofmotor TCG 7.8 H2. Daarnaast introduceert de fabrikant zijn mobiele snellaadsysteem PowerTree.

Deutz heeft waterstofmotor TCG 7.8 H2 gereed voor productie. Naar verwachting gaat de zescilinder waterstofmotor in 2024 officieel in productie. De TCG 7.8 H2-waterstofmotor levert 220 kW aan vermogen, is CO2-neutraal en loopt vrijwel geruisloos.

Waterstofmotor in 18 tons vrachtwagen

Naast een eerste proef in de Deutz-stroomgeneratorset GenSet wordt de waterstofmotor getest in het HyCET-project. Dit onderzoeksproject wil duurzame langeafstandstransporten bevorderen met behulp van waterstof. De TCG 7.8 H2-waterstofmotor wordt geïnstalleerd in een prototype 18 tons vrachtwagen.

Mobiele snellaadsysteem PowerTree

Naast de waterstofmotor presenteert Deutz in Las Vegas zijn mobiele snellaadsysteem PowerTree. Deutz PowerTree maakt het mogelijk om E-motoren snel te laden. Het systeem is zonder netwerkinfrastructuur te gebruiken. In 2022 ontving de fabrikant al een prijs voor deze elektrisch-hybride applicatie.

Opslagcapaciteit accu opschalen

Op de Amerikaanse vakbeurs ConExpo Con/Agg laat de fabrikant de volgende generatie PowerTree-snellaadsystemen zien met enkele nieuwe functionaliteiten.

Het ontwerp van het mobiele snellaadsysteem is aangepast voor vervoer per zeecontainer. Daarnaast wordt de capaciteit van de accu opgeschaald, zodat deze is te gebruiken op onder meer bouwplaatsen en vliegvelden.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Waterstofmotor AB H2 448 van JCB bijna klaar voor de markt

Het mobiele snellaadsysteem PowerTree van Deutz maakt het mogelijk om E-motoren te laden zonder dat er een netwerkinfrastructuur voorhanden is.

Het mobiele snellaadsysteem PowerTree van motorenfabrikant Deutz.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kubota keurt motoren goed voor HVO-brandstof

Machine- en motorenfabrikant Kubota keurt het gebruik van HVO- en GTL-brandstof goed in alle nieuwe Kubota-motoren.
Afbeelding artikel

Studenten sleutelen aan elektrisch aangedreven waterstoftrekker

Agrotronica-studenten bouwen een reguliere compacte trekker om naar een elektrisch aangedreven waterstoftrekker: de hydro-Etrac.
Afbeelding artikel

Fendt deelt foto’s van prototype waterstoftrekker

Op nieuwe beelden die Fendt eerder deze week naar buiten bracht, is de waterstoftrekker te zien in een verder gevorderd stadium.
Beheer
WP Admin