Terug naar nieuwsoverzicht

Deutz gaat in 2024 waterstofmotoren bouwen

De eerste waterstofmotoren zullen gaan draaien als staionaire motor, als generator of in spoorwegtransport, vanwege de infrastructuur die nodig is. Foto: Deutz.

Motorenfabrikant Deutz uit het Duitse Köln laat weten een eerste waterstofmotor klaar te hebben. De serieproductie start naar verwachting in 2024.

De Duitse motorenfabrikant Deutz laat via een persbericht weten een eerste waterstofmotor klaar te hebben. Volgens het bedrijf uit Köln heeft de waterstofmotor de eerste tests goed doorstaan, en start de serieproductie in 2024. De waterstofmotor is gebaseerd op een bestaande dieselmotor; het gaat om een zescilinder motor met 7,8 liter inhoud. De waterstofmotor levert 200 kW (272 pk).

Eerst stationair

Dr. Markus Müller, Chief Technology Officer, laat weten dat het motorblok in principe geschikt is voor elk werk waarbij nu ook al zo’n dieselvariant werkt. Hij verwacht, vanwege de infrastructuur die nodig is voor waterstof, dat de waterstofmotoren het eerst aftrek vinden bij stationaire toepassingen, generatoren en bij spoorwegtransport. Begin 2022 zullen de eerste waterstofmotoren in een pilotproject gaan draaien bij een regionaal bedrijf als stationaire generatoren.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bouwen waterstofvoertuig Hygrotraxx maakt aspirant-monteurs enthousiast

Monteurs enthousiast maken voor waterstof als alternatieve brandstof? Abemec en Aertes Tech startten een waterstofproject met studenten.
Afbeelding artikel

Agco breidt samenwerking met motorbouwer Deutz uit

Agco, het moederbedrijf van onder andere Fendt, tekende voor een langdurige, strategische samenwerking met motorenbouwer Deutz. Agco, het moederconcern van onder...
Afbeelding artikel

Klassieker eigenaar over zijn Deutz DX 230

Eerder schreven we al over de Deutz DX 230 in onze rubriek De Klassieker. Eigenaar van deze trekker is André Vennegoor....
Beheer
WP Admin