Terug naar nieuwsoverzicht

Deutz gaat in 2024 waterstofmotoren bouwen

De eerste waterstofmotoren zullen gaan draaien als staionaire motor, als generator of in spoorwegtransport, vanwege de infrastructuur die nodig is. Foto: Deutz.

Motorenfabrikant Deutz uit het Duitse Köln laat weten een eerste waterstofmotor klaar te hebben. De serieproductie start naar verwachting in 2024.

De Duitse motorenfabrikant Deutz laat via een persbericht weten een eerste waterstofmotor klaar te hebben. Volgens het bedrijf uit Köln heeft de waterstofmotor de eerste tests goed doorstaan, en start de serieproductie in 2024. De waterstofmotor is gebaseerd op een bestaande dieselmotor; het gaat om een zescilinder motor met 7,8 liter inhoud. De waterstofmotor levert 200 kW (272 pk).

Eerst stationair

Dr. Markus Müller, Chief Technology Officer, laat weten dat het motorblok in principe geschikt is voor elk werk waarbij nu ook al zo’n dieselvariant werkt. Hij verwacht, vanwege de infrastructuur die nodig is voor waterstof, dat de waterstofmotoren het eerst aftrek vinden bij stationaire toepassingen, generatoren en bij spoorwegtransport. Begin 2022 zullen de eerste waterstofmotoren in een pilotproject gaan draaien bij een regionaal bedrijf als stationaire generatoren.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Deutz presenteert zijn waterstofmotor en mobiele snellader PowerTree

Deutz toont op de Amerikaanse vakbeurs ConExpo Con/Agg zijn waterstofmotor TCG 7.8 HC en mobiele snellaadsysteem PowerTree.
Afbeelding artikel

Studenten sleutelen aan elektrisch aangedreven waterstoftrekker

Agrotronica-studenten bouwen een reguliere compacte trekker om naar een elektrisch aangedreven waterstoftrekker: de hydro-Etrac.
Afbeelding artikel

Fendt deelt foto’s van prototype waterstoftrekker

Op nieuwe beelden die Fendt eerder deze week naar buiten bracht, is de waterstoftrekker te zien in een verder gevorderd stadium.
Beheer
WP Admin