fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Oud-directeur Amazone Heinz Dreyer overleden

Prof. Dr. Heinz Dreyer, voormalig directeur van de Duitse machinefabrikant Amazone, hield zich in zijn werkzame leven vooral bezig met productontwikkeling. Heinz Dreyer overleed op 17 februari. Hij is 90 jaar geworden. - Foto: Amazone

Prof. Dr. Heinz Dreyer, voormalig directeur van de Duitse machinefabrikant Amazone, is op 17 februari 2023 overleden. Dreyer is 90 jaar geworden.

“Met hem gaat een unieke uitvinder van landbouwmachines en een gepassioneerde ondernemer heen”, aldus de directie van Amazone Groep. “Het overlijden van Dr. Heinz Dreyer is een grote aderlating voor ons bedrijf. De familie, de gehele directie en alle medewerkers zullen zijn levenswerk met groot respect voortzetten.”

Begin 2005 leiding overgedragen

Heinz Dreyer werd in 1932 geboren als oudste zoon van Ing. Heinrich Dreyer, opvolger van de oprichter van Amazone. Al vroeg wees zijn vader hem aan als zijn opvolger. Heinz Dreyer heeft Amazone verder helpen uitbouwen. Begin 2005 droeg hij de leiding over aan de vierde generatie, zijn zoon Dr. Justus Dreyer.

Uitvinder beitelschaar en zaaimachine Primera DMC

Heinz Dreyer hield zich bezig met de doorontwikkeling van aardappelrooimachines en ontwikkelde een nieuw type mestverspreider met breedstrooisysteem. Hij interesseerde zich voor no-till zaaitechnologie en vond onder meer de Amazone-beitelschaar uit evenals directzaaimachine Primera DMC.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Amazone presenteert precisiezaaimachine Centaya 3000 Special

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone breidt serie Cataya-opbouwzaaimachines uit

Machinefabrikant Amazone presenteert in de serie Cataya-opbouwzaaimachines het nieuwe instapmodel Cataya Special Ecoline.
Afbeelding artikel

Monosem ValoTerra zaait variabel met QuadRate Pro

Software-uitbreiding QuadRate Pro maakt het mogelijk variabel te zaaien met de elektrisch aangedreven precisiezaaier Monosem ValoTerra.
Afbeelding artikel

​Pöttinger Vitasem-zaaimachine heeft 25% meer tankinhoud

Pöttinger heeft zijn Vitasem-zaaimachines voorzien van 25% meer tankinhoud en een bredere vulopening van de zaadtank. En niet te vergeten: er...
Beheer
WP Admin