Terug naar nieuwsoverzicht

Oud-directeur Amazone Heinz Dreyer overleden

Prof. Dr. Heinz Dreyer, voormalig directeur van de Duitse machinefabrikant Amazone, hield zich in zijn werkzame leven vooral bezig met productontwikkeling. Heinz Dreyer overleed op 17 februari. Hij is 90 jaar geworden. - Foto: Amazone

Prof. Dr. Heinz Dreyer, voormalig directeur van de Duitse machinefabrikant Amazone, is op 17 februari 2023 overleden. Dreyer is 90 jaar geworden.

“Met hem gaat een unieke uitvinder van landbouwmachines en een gepassioneerde ondernemer heen”, aldus de directie van Amazone Groep. “Het overlijden van Dr. Heinz Dreyer is een grote aderlating voor ons bedrijf. De familie, de gehele directie en alle medewerkers zullen zijn levenswerk met groot respect voortzetten.”

Begin 2005 leiding overgedragen

Heinz Dreyer werd in 1932 geboren als oudste zoon van Ing. Heinrich Dreyer, opvolger van de oprichter van Amazone. Al vroeg wees zijn vader hem aan als zijn opvolger. Heinz Dreyer heeft Amazone verder helpen uitbouwen. Begin 2005 droeg hij de leiding over aan de vierde generatie, zijn zoon Dr. Justus Dreyer.

Uitvinder beitelschaar en zaaimachine Primera DMC

Heinz Dreyer hield zich bezig met de doorontwikkeling van aardappelrooimachines en ontwikkelde een nieuw type mestverspreider met breedstrooisysteem. Hij interesseerde zich voor no-till zaaitechnologie en vond onder meer de Amazone-beitelschaar uit evenals directzaaimachine Primera DMC.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Amazone presenteert precisiezaaimachine Centaya 3000 Special

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Zo werkt de nieuwe ValoTerra-zaaimachine van Monosem

De ValoTerra-zaaimachine van Monosem is de compleet nieuw ontworpen versie van de al langer bekende Monoshox NG Plus M/ME.
Afbeelding artikel

Aventus-studenten testen AG Leader-precisiezaaimachine

Tien Aventus-studenten hebben eind vorige week de AG Leader-precisiezaaimachine onderworpen aan een uitvoerige test.
Afbeelding artikel

Nieuwe Amazone Precea-TCC-precisiezaaimachines voor grote oppervlakten

Amazone breidt zijn Precea-zaaimachineserie uit met de getrokken precisiezaaimachines Precea 9000-TCC en 12000-TCC.
Beheer
WP Admin