Terug naar nieuwsoverzicht

Elektrische ombouwkit voor Manitou-verreikers met dieselmotor

Naast dat Manitou werkt aan een verreiker op waterstof is de Franse machinefabrikant bezig met een test om dieselmotoren in verreikers te verruilen voor een elektrische ombouwkit. - Foto's: Manitou

De Franse machinefabrikant Manitou werkt samen met het bedrijf Kiloutou aan een test om de dieselmotor in Manitou-verreikers in te ruilen voor een elektrische ombouwkit.

De Franse machinefabrikant Manitou test de technische en economische haalbaarheid van het elektrificeren van verreikers met een dieselmotor. Het doel van de fabrikant is om de levensduur van de verreikers verlengen en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van de machines te verkleinen.

Elektrische ombouwkit met lithium-ion batterij

In de fabriek in Ancenis (Fr.) test Manitou het elektrificeren van verreikers die in eerste instantie met dieselmotoren op de markt zijn gebracht. De fabrikant voegt een elektrische ombouwkit met een lithium-ion batterij toe aan deze verreikers.

Vervolgens wordt de verreiker onder praktijkomstandigheden getest in het testcentrum van Kiloutou vlakbij Lille. Manitou Group en Kiloutou hebben daartoe een eenjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Tekst gaat verder onder de foto

Manitou en Kiloutou hebben een eenjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor hun zogenoemde retrofitproject.

Manitou en Kiloutou hebben een eenjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor hun zogenoemde retrofitproject.

Leverbaar vanaf 2024

Verlopen de tests met de elektrische ombouwkits succesvol, dan zet Manitou deze vanaf 2024 in de markt. De kits zijn geschikt voor Manitou-verreikers met een dieselmotor die al vijf jaar in de praktijk rijden. De elektrische ombouwkits voor deze verreikers zullen in eerste instantie alleen te koop zijn bij Kiloutou-vestigingen in Frankrijk.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Manitou werkt aan verreiker op waterstof

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Elektrische wiellader JCB 403E is praktijkrijp

Compacte elektrische wiellader JCB 403E biedt hetzelfde vermogen als het dieselaangedreven model, maar is stiller en vrij van CO2-uitstoot.
Afbeelding artikel

Offroadmotoren van MAN goedgekeurd voor HVO-biodiesel

Offroadmotoren vanaf 160 pk voor de landbouwsector van fabrikant MAN zijn gecertificeerd voor HVO-biodiesel.
Afbeelding artikel

Alternatieve energiebron voor dieselmotor in trekker; hoe bevalt dat?

TREKKER spreekt gebruikers die ervaring opdoen met trekkers waaraan geen of weinig diesel meer te pas komt.
Beheer
WP Admin