fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Elektrische ombouwkit voor Manitou-verreikers met dieselmotor

Naast dat Manitou werkt aan een verreiker op waterstof is de Franse machinefabrikant bezig met een test om dieselmotoren in verreikers te verruilen voor een elektrische ombouwkit. - Foto's: Manitou

De Franse machinefabrikant Manitou werkt samen met het bedrijf Kiloutou aan een test om de dieselmotor in Manitou-verreikers in te ruilen voor een elektrische ombouwkit.

De Franse machinefabrikant Manitou test de technische en economische haalbaarheid van het elektrificeren van verreikers met een dieselmotor. Het doel van de fabrikant is om de levensduur van de verreikers verlengen en tegelijkertijd de ecologische voetafdruk van de machines te verkleinen.

Elektrische ombouwkit met lithium-ion batterij

In de fabriek in Ancenis (Fr.) test Manitou het elektrificeren van verreikers die in eerste instantie met dieselmotoren op de markt zijn gebracht. De fabrikant voegt een elektrische ombouwkit met een lithium-ion batterij toe aan deze verreikers.

Vervolgens wordt de verreiker onder praktijkomstandigheden getest in het testcentrum van Kiloutou vlakbij Lille. Manitou Group en Kiloutou hebben daartoe een eenjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Tekst gaat verder onder de foto

Manitou en Kiloutou hebben een eenjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor hun zogenoemde retrofitproject.

Manitou en Kiloutou hebben een eenjarige samenwerkingsovereenkomst ondertekend voor hun zogenoemde retrofitproject.

Leverbaar vanaf 2024

Verlopen de tests met de elektrische ombouwkits succesvol, dan zet Manitou deze vanaf 2024 in de markt. De kits zijn geschikt voor Manitou-verreikers met een dieselmotor die al vijf jaar in de praktijk rijden. De elektrische ombouwkits voor deze verreikers zullen in eerste instantie alleen te koop zijn bij Kiloutou-vestigingen in Frankrijk.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Manitou werkt aan verreiker op waterstof

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Dieci levert sterkere telescopische kniklader

Het Italiaanse Dieci heeft een nieuw topmodel kniklader gepresenteerd. De Agri Pivot T80-knikverreiker heeft ruim 150 pk motorvermogen.
Afbeelding artikel

Giant levert 13kW elektrische telescooplader G2700 HD

De Nederlandse machinefabrikant Tobroco-Giant introduceert zijn nieuwe serie telescoopladers met 13 kW elektromotor: de G2700E HD.
Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Beheer
WP Admin