fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Manitou werkt aan verreiker op waterstof

De Franse verreikerfabrikant Manitou werkt aan een verreiker op waterstof. De fabrikant heeft het eerste prototype inmiddels gepresenteerd. De verwachting is dat de verreiker op waterstof in 2026 officieel op de markt komt. - Foto: Manitou

De Franse machinefabrikant Manitou is volop bezig met de ontwikkeling van een verreiker op zogenoemde groene waterstof. Manitou presenteerde zijn prototype waterstofverreiker met brandstofcel onlangs op zijn testcentrum in Ancenis (Fr.).

Manitou heeft zijn testcentrum uitgerust met een zogenoemd groen waterstofstation. De fabrikant wil met zijn waterstofontwikkelingsplan de uitstoot van broeikasgassen fors verminderen.

Op zijn testcentrum kan de fabrikant zijn eerste prototype waterstofverreiker uitgebreid testen. De eerste stap is het testen van het bereik en de betrouwbaarheid van de waterstofverreiker in de praktijk. Daarnaast onderzoekt Manitou de duurzaamheid van de componenten.

Tekst gaat verder onder de video

Verreiker op waterstof testen bij klanten

Verreikerfabrikant Manitou gebruikt als testmodel een verreiker met een hefhoogte van 14 meter. Deze waterstofverreiker wordt tot eind 2023 bij klanten op diverse locaties uitgeprobeerd. De feedback van de klanten benut de fabrikant om het prototype te verbeteren. Naast het prototype met brandstofcel werkt Manitou aan andere waterstof-gerelateerde technieken.

Tweede prototype waterstofverreiker

Manitou gaat in het voorjaar van 2023 verder werken aan een tweede protoype verreiker op waterstof. De fabrikant ziet veel voordelen in groene waterstof – opgewekt door zonne- of windenergie – als brandstof voor verreikers of andere machines. Manitou verwacht dat de waterstofverreikers in 2026 officieel op de markt komen.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Agco Core75-motor klaar voor alternatieve brandstoffen

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Steyr test waterstoftrekker Steyr FCtrac met brandstofcel

Steyr ontwikkelt samen met de technische universiteit in Wenen de Steyr FCtrac, een waterstoftrekker die werkt met een brandstofcel.
Afbeelding artikel

Dieci levert sterkere telescopische kniklader

Het Italiaanse Dieci heeft een nieuw topmodel kniklader gepresenteerd. De Agri Pivot T80-knikverreiker heeft ruim 150 pk motorvermogen.
Afbeelding artikel

Giant levert 13kW elektrische telescooplader G2700 HD

De Nederlandse machinefabrikant Tobroco-Giant introduceert zijn nieuwe serie telescoopladers met 13 kW elektromotor: de G2700E HD.
Beheer
WP Admin