fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Manitou werkt aan verreiker op waterstof

De Franse verreikerfabrikant Manitou werkt aan een verreiker op waterstof. De fabrikant heeft het eerste prototype inmiddels gepresenteerd. De verwachting is dat de verreiker op waterstof in 2026 officieel op de markt komt. - Foto: Manitou

De Franse machinefabrikant Manitou is volop bezig met de ontwikkeling van een verreiker op zogenoemde groene waterstof. Manitou presenteerde zijn prototype waterstofverreiker met brandstofcel onlangs op zijn testcentrum in Ancenis (Fr.).

Manitou heeft zijn testcentrum uitgerust met een zogenoemd groen waterstofstation. De fabrikant wil met zijn waterstofontwikkelingsplan de uitstoot van broeikasgassen fors verminderen.

Op zijn testcentrum kan de fabrikant zijn eerste prototype waterstofverreiker uitgebreid testen. De eerste stap is het testen van het bereik en de betrouwbaarheid van de waterstofverreiker in de praktijk. Daarnaast onderzoekt Manitou de duurzaamheid van de componenten.

Tekst gaat verder onder de video

Verreiker op waterstof testen bij klanten

Verreikerfabrikant Manitou gebruikt als testmodel een verreiker met een hefhoogte van 14 meter. Deze waterstofverreiker wordt tot eind 2023 bij klanten op diverse locaties uitgeprobeerd. De feedback van de klanten benut de fabrikant om het prototype te verbeteren. Naast het prototype met brandstofcel werkt Manitou aan andere waterstof-gerelateerde technieken.

Tweede prototype waterstofverreiker

Manitou gaat in het voorjaar van 2023 verder werken aan een tweede protoype verreiker op waterstof. De fabrikant ziet veel voordelen in groene waterstof – opgewekt door zonne- of windenergie – als brandstof voor verreikers of andere machines. Manitou verwacht dat de waterstofverreikers in 2026 officieel op de markt komen.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Agco Core75-motor klaar voor alternatieve brandstoffen

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Afbeelding artikel

Kleine Kaweco-shovel KW25-27 Farmer oogt fors

De Kaweco-shovel KW25-27 Farmer oogt fors en is langgerekt, met 354 centimeter van snelwissel tot achterbumper. Een impressie.
Beheer
WP Admin