fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Manitou breidt verreikerserie NewAg XL uit met MLT 850-145

De MLT 850-145-verreiker van Manitou is het vierde en krachtigste model in de verreikerserie NewAg XL die de fabrikant speciaal voor landbouwdoeleinden heeft gebouwd. -Foto's: Misset

Machinefabrikant Manitou introduceert een nieuw model verreiker op vakbeurs Eurotier in Hannover (D.). De fabrikant heeft de MLT 850-145-verreiker toegevoegd aan zijn verreikerserie NewAg XL. De nieuwe verreiker heeft een maximaal laadvermogen van 5 ton.

Dit is het vierde en krachtigste model in de verreikerserie NewAg XL.  Deze serie heeft Manitou speciaal voor landbouwdoeleinden gebouwd. De MLT 850-verreiker beschikt over een maximale laadcapaciteit van 5 ton en heeft een maximale hefhoogte van 7.60 meter. Het motorvermogen bedraagt 141 pk en voldoet hiermee aan de stage V-emissienorm.

Tekst gaat verder onder de Facebook-post

Gepatenteerd stuursysteem

De verreiker is uitgerust met een gepatenteerd stuursysteem. De chauffeur kan de machine via een mini-joystick bedienen. De nieuwe joystick in combinatie met het stuurwiel werkt prettig volgens de fabrikant en voorkomt vermoeidheid bij de chauffeur.

Om te zorgen voor beter zicht rondom de verreiker is de cabine – in vergelijking met de kleinere NewAg-XL-modellen – verhoogd.

Start & Go functie

Manitou heeft de verreiker MLT 850 uitgerust met een Stop&Start-functieknop. Dat vermindert het brandstofverbruik volgens de fabrikant. De motor gaat standaard uit wanneer deze stilstaat. De automatische herstart volgt wanneer de chauffeur verder gaat met zijn werk. Dat gaat simpel via een druk op de knop.

Manitou levert het nieuwe model verreiker MLT 850-145 het tweede kwartaal van 2023 uit.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Afbeelding artikel

Kleine Kaweco-shovel KW25-27 Farmer oogt fors

De Kaweco-shovel KW25-27 Farmer oogt fors en is langgerekt, met 354 centimeter van snelwissel tot achterbumper. Een impressie.
Afbeelding artikel

Manitou-miniverreiker versus Manitou-minishovel: verschillen én overeenkomsten

Miniverreiker versus minishovel is eigenlijk appels met peren vergelijken. Toch hebben beide Manitou's verrassend veel overeenkomsten.
Beheer
WP Admin