fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Manitou neemt meerderheidsbelang in easyLi

De Franse fabrikant van verreikers en knikladers Manitou neemt een meerderheidsbelang in het Franse easyLi, dat gespecialiseerd is in de productie en het onderhoud van lithium-ionbatterijsystemen voor elektrische voertuigen. - Foto: Mark Pasveer)

De Franse machinefabikant Manitou neemt een meerderheidsbelang van 82% in het Franse easyLi, dat gespecialiseerd is in het maken van batterijen.

Door deze overname kan Manitou, bekend van zijn verreikers, de ontwikkelingsafdeling uitbreiden met de elektrificatie-kennis van easyLi. Michel Denis, CEO van Manitou Group zegt dat het nu makkelijker en goedkoper is om mogelijke combinaties van Manitou-machines met accu’s te onderzoeken en te produceren. Volgens Denis past deze overname in het onderzoeks- en ontwikkelingsplan om de energietransitie van Manitou te versnellen.

Over easyLi

Het bedrijf easyLi is opgericht in 2011 en houdt zich bezig met de productie en het onderhoud van lithium-ionbatterijsystemen voor elektrische voertuigen en stationaire energieopslagoplossingen. Bij easyLi werken 25 medewerkers. In 2021 behaalde het bedrijf een omzet van € 1 miljoen.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees ook: Manitou werkt aan verreiker op waterstof

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone neemt Braziliaanse strooierfabrikant MP Agro over

De Duitse werktuigenfabrikant Amazone neemt MP Agro over. Deze Braziliaanse fabrikant produceert voornamelijk kunstmeststrooiers.
Afbeelding artikel

Gerrit Marx wordt nieuwe CEO van CNH Industrial

Gerrit Marx wordt per 1 juli dit jaar CEO bij CNH Industrial, het moederbedrijf van trekkermerken New Holland, Case IH en...
Afbeelding artikel

Fossielvrij staal voor productie verreikers en knikladers van Manitou

Manitou gaat vanaf 2026 fossielvrij staal van de Zweedse producent SSAB gebruiken voor de bouw van zijn verreikers en knikladers.
Beheer
WP Admin