fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Manitou neemt meerderheidsbelang in easyLi

De Franse fabrikant van verreikers en knikladers Manitou neemt een meerderheidsbelang in het Franse easyLi, dat gespecialiseerd is in de productie en het onderhoud van lithium-ionbatterijsystemen voor elektrische voertuigen. - Foto: Mark Pasveer)

De Franse machinefabikant Manitou neemt een meerderheidsbelang van 82% in het Franse easyLi, dat gespecialiseerd is in het maken van batterijen.

Door deze overname kan Manitou, bekend van zijn verreikers, de ontwikkelingsafdeling uitbreiden met de elektrificatie-kennis van easyLi. Michel Denis, CEO van Manitou Group zegt dat het nu makkelijker en goedkoper is om mogelijke combinaties van Manitou-machines met accu’s te onderzoeken en te produceren. Volgens Denis past deze overname in het onderzoeks- en ontwikkelingsplan om de energietransitie van Manitou te versnellen.

Over easyLi

Het bedrijf easyLi is opgericht in 2011 en houdt zich bezig met de productie en het onderhoud van lithium-ionbatterijsystemen voor elektrische voertuigen en stationaire energieopslagoplossingen. Bij easyLi werken 25 medewerkers. In 2021 behaalde het bedrijf een omzet van € 1 miljoen.

Auteur: Jacco van Erkelens

Lees ook: Manitou werkt aan verreiker op waterstof

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Duitse machinefabrikant Bergmann bouwt nieuwe fabriek

Bergmann, fabrikant van meststrooiers, overlaadwagens en silagewagens, bouwt een nieuwe productiehal in Goldenstedt (D.).
Afbeelding artikel

Carlos Verschueren: ‘Wij ontwikkelen dealernetwerk Zasso voor Benelux’

Welke plannen heeft Carlos Verschueren, oprichter en CEO van Group Verschueren, met de elektrische onkruidbestrijdingsmachines van Zasso?
Afbeelding artikel

Argo Tractors opent nieuwe fabriek in Italië

Argo Tractors heeft een nieuwe fabriek geopend in Campagnola Emilia (It.). Daar produceert het versnellingsbakken voor trekkermerken Landini en McCormick.
Beheer
WP Admin