fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lemken neemt Zuid-Afrikaanse zaaimachinefabrikant Equalizer over

De Duitse machinefabrikant Lemken neemt de Zuid-Afrikaanse zaaimachinefabrikant Equalizer over. Equalizer is in Zuid-Afrika markleider op het gebied van precisiezaaimachines. - Foto's: Lemken

De Duitse machinefabrikant Lemken neemt de Zuid-Afrikaanse zaaimachinefabrikant Equalizer over. Familiebedrijf Equalizer is gevestigd in Kaapstad.

Zaaimachinefabrikant Equalizer is in 2000 opgericht. Er werken 180 mensen. De fabrikant bouwt precisiezaaimachines met maximaal 36 rijen en zaaimachines met een werkbreedte tot 24 meter. De focus ligt op minimale grondbewerking en direct zaaitoepassingen.

Zuid-Afrikaanse marktleider zorgt voor groei

Als reden voor de overname geeft Anthony van der Ley, CEO van Lemken, dat het Equalizer-assortiment het portfolio van Lemken-zaaimachines goed aanvult en zorgt voor verdere groei. Equalizer is in Zuid-Afrika marktleider op het gebied van precisiezaaimachines. Australië is een belangrijke exportmarkt.

Tekst gaat verder onder de foto

V.l.n.r.  Anthony van der Ley (CEO Lemken), Nicola Lemken (eigenaar van Lemken) en Gideon Schreuder (managing director van Equalizer) na ondertekening van het contract.

V.l.n.r. Anthony van der Ley (CEO Lemken), Nicola Lemken (eigenaar van Lemken) en Gideon Schreuder (managing director van Equalizer) na ondertekening van het contract.

Onderdelenlogistiek uitbreiden

Het eerste project dat Lemken en Equalizer oppakken is het realiseren van een forse uitbreiding van de onderdelenlogistiek in 2023. Dit neemt Lemken volledig over. Equalizer behoudt zijn eigen merknaam.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Lemken toont prototype wiedeg op Sima 2022


Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kamps de Wild neemt De Vries Mechanisatie over

Kamps de Wild, onderdeel van Royal Reesink, heeft De Vries Mechanisatie in het Drentse Beilen overgenomen.
Afbeelding artikel

WN Kramer importeur van Farmtec-spitmachines

WN Kramer heeft vanaf 1 januari het importeurschap van Farmtec roterende spitmachines overgenomen van Farmstore.
Afbeelding artikel

Motorenfabrikant Deutz neemt Rolls-Royce Power Systems over

Motorenfabrikant Deutz heeft een overeenkomst gesloten met Rolls-Royce Power Systems voor overname van Daimler Truck-motoren tot 650 pk.
Beheer
WP Admin