fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lemken toont prototype wiedeg op Sima 2022

De constructie zorgt er volgens Lemken voor dat de tanddruk constant blijft, onafhankelijk van de hoek die de tand maakt. - Foto's: Mark Pasveer

De Duitse machinefabrikant Lemken toont op vakbeurs Sima 2022 in Parijs een prototype wiedeg. Deze onderscheidt zich van de concurrentie volgens de fabrikant met hydraulische cilinders voor het handhaven van een constante tanddruk.

Elke tand is via een dunne stang verbonden met een kleine cilinder in de centrale balk aan de voorzijde. Dankzij de cilinders klappen de tanden voor transport ook automatisch in.

Constante tanddruk

De constructie zorgt er volgens Lemken voor dat de tanddruk constant blijft, onafhankelijk van de hoek die de tand maakt. De druk, die kan variëren van 100 gram tot 5 kg per tand, is in bijvoorbeeld een aardappelgewas dan identiek tussen én op de ruggen. Een accumulator buffert de hydrauliek wanneer nodig.

Acht tandrijen

De tandafstand bedraagt 31,25 mm en de wiedeg heeft vier tandbalken en acht rijen tanden. Dat levert 32 tanden per meter werkbreedte op. De acht tandrijen zijn er volgens Lemken meer dan bij de concurrenten, die zes of zeven tandrijen hebben.

Tekst gaat verder onder de foto

Elke tand is via een dunne stang verbonden met een kleine cilinder in de centrale balk aan de voorzijde.

Elke tand is via een dunne stang verbonden met een kleine cilinder in de centrale balk aan de voorzijde.

Zwart prototype

De wiedeg op de Lemken-stand heeft een werkbreedte van 9,19 meter. Er volgt in ieder geval ook een versie van 6 meter. Daarop is het nog even wachten, want Lemken toont pas over een jaar op de Agritechnica de definitieve uitvoering. Mede om die reden is het prototype zwart gespoten. Een andere reden is dat Lemken nog niet heeft besloten of de wiedeg in Lemken-blauw of in Steketee-rood op de markt komt.

Lees nog veel meer nieuws van Sima 2022

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lemken-camerabesturing via iQblue Weeder op één Isobus-terminal

Met de software iQblue Weeder is Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van de schoffelmachine op één scherm weer te...
Afbeelding artikel

FOTO | Braziliaanse mechanisatie toont eigen gezicht op Rural Show Coopavel

TREKKER-lezers zagen op de Rural Show Coopavel in Brazilië verschillen tussen de Braziliaanse en Nederlandse mechanisatie, maar zeker ook overeenkomsten.
Afbeelding artikel

Gerobotiseerde snoeiarm van Robotic Perception snoeit in boom- en wijngaarden

Start-up Robotic Perception demonstreerde een prototype van een gerobotiseerde snoeiarm op robotbeurs World Fira in Toulouse (Fr.).
Beheer
WP Admin