Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere toont elektrische graafmachine op Las Vegas Tech Show

De Amerikaanse machinefabrikant John Deere showde zijn elektrische graafmachine op de Las Vegas Tech Show in de Verenigde Staten. De E145 is voorzien van een Kreisel-batterij. - Foto's: Jobn Deere / Bill Krzyzanowski

Machinefabrikant John Deere toonde onlangs de elektrische graafmachine E145 op de Las Vegas Tech Show in de Verenigde Staten. Een Kreisel-batterij drijft de graafmachine aan.

Het gebruik van de elektrische graafmachine op bouwplaatsen resulteert volgens de fabrikant in minder geluidsoverlast en minder emissie-uitstoot. John Deere verwierf in 2021 een meerderheidsbelang in Kreisel Electric, dat batterijtechnologie creëert voor een breed scala aan mobiele en stationaire toepassingen.

Snelle aansluiting op elektriciteitsnet

De laadtechnologie van Kreisel zorgt voor een snelle en goedkopere aansluiting op het elektriciteitsnet. John Deere wil vóór 2026 meer dan 20 elektrische en hybride-elektrische bouwmachines ontwikkelen.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: John Deere kondigt elektrische en autonome trekker aan voor 2026

De laadtechnologie van accuproducent Kreisel Electric resulteert volgens John Deere in snellere en goedkopere aansluitingen op het elektriciteitsnet.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Autonome elektrische Agtonomy Telefarmer: een revolutie in de landbouw?

Het Amerikaanse Agtonomy introduceert zijn autonome elektrische trekker Telefarmer. Een revolutie in de landbouw?
Afbeelding artikel

Grondverzetbedrijf Pinn Tiefbau verricht meeste transportwerk met tracs

Pinn Tiefbau heeft een bijzonder machinepark. Het grondverzetbedrijf doet vrijwel al het transportwerk met MB Tracs en JCB Fastracs.
Afbeelding artikel

Wereldwijde verkoop elektrische trekkers groeit naar € 289 miljoen in 2032

Geen emissie-uitstoot en fors lagere brandstofkosten stimuleren de verkoop van elektrische trekkers, aldus het rapport van Fact.MR
Beheer
WP Admin