fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere toont elektrische graafmachine op Las Vegas Tech Show

De Amerikaanse machinefabrikant John Deere showde zijn elektrische graafmachine op de Las Vegas Tech Show in de Verenigde Staten. De E145 is voorzien van een Kreisel-batterij. - Foto's: Jobn Deere / Bill Krzyzanowski

Machinefabrikant John Deere toonde onlangs de elektrische graafmachine E145 op de Las Vegas Tech Show in de Verenigde Staten. Een Kreisel-batterij drijft de graafmachine aan.

Het gebruik van de elektrische graafmachine op bouwplaatsen resulteert volgens de fabrikant in minder geluidsoverlast en minder emissie-uitstoot. John Deere verwierf in 2021 een meerderheidsbelang in Kreisel Electric, dat batterijtechnologie creëert voor een breed scala aan mobiele en stationaire toepassingen.

Snelle aansluiting op elektriciteitsnet

De laadtechnologie van Kreisel zorgt voor een snelle en goedkopere aansluiting op het elektriciteitsnet. John Deere wil vóór 2026 meer dan 20 elektrische en hybride-elektrische bouwmachines ontwikkelen.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: John Deere kondigt elektrische en autonome trekker aan voor 2026

De laadtechnologie van accuproducent Kreisel Electric resulteert volgens John Deere in snellere en goedkopere aansluitingen op het elektriciteitsnet.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Afbeelding artikel

Werken met Chinese elektrische EP-heftruck tussen de koeien

Dat veehouder Peter Oosterhof niet koos voor een wiellader maar voor een Chinese EP-heftruck komt door een optelsom van factoren.
Afbeelding artikel

Elektrische verreiker is haalbaar, maar ook betaalbaar?

Is er wel markt in de landbouw voor elektrische verreikers die dubbel zo duur zijn als een diesel? Fabrikanten hebben voorlopig...
Beheer
WP Admin