fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere toont elektrische graafmachine op Las Vegas Tech Show

De Amerikaanse machinefabrikant John Deere showde zijn elektrische graafmachine op de Las Vegas Tech Show in de Verenigde Staten. De E145 is voorzien van een Kreisel-batterij. - Foto's: Jobn Deere / Bill Krzyzanowski

Machinefabrikant John Deere toonde onlangs de elektrische graafmachine E145 op de Las Vegas Tech Show in de Verenigde Staten. Een Kreisel-batterij drijft de graafmachine aan.

Het gebruik van de elektrische graafmachine op bouwplaatsen resulteert volgens de fabrikant in minder geluidsoverlast en minder emissie-uitstoot. John Deere verwierf in 2021 een meerderheidsbelang in Kreisel Electric, dat batterijtechnologie creëert voor een breed scala aan mobiele en stationaire toepassingen.

Snelle aansluiting op elektriciteitsnet

De laadtechnologie van Kreisel zorgt voor een snelle en goedkopere aansluiting op het elektriciteitsnet. John Deere wil vóór 2026 meer dan 20 elektrische en hybride-elektrische bouwmachines ontwikkelen.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: John Deere kondigt elektrische en autonome trekker aan voor 2026

De laadtechnologie van accuproducent Kreisel Electric resulteert volgens John Deere in snellere en goedkopere aansluitingen op het elektriciteitsnet.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amerikaanse Monarch Tractor wil Europese markt veroveren

Het Amerikaanse Monarch Tractor, pionier op het gebied van zelfrijdende elektrische trekkers, haalt €122 miljoen op bij Belgische investeerders.
Afbeelding artikel

Hybride Litouwse krachtpatser Auga M1 in testfase

De hybride Auga M1 heeft een verbrandingsmotor die draait op (bio)methaangas. Met generator en accupakket rijdt de trekker elektrisch. Een eerste...
Afbeelding artikel

Geruisloos ploegen met 160 pk elektrische Seederal-trekker

Een e-trekker met een vermogen van 160 pk en een grote actieradius. TREKKER rijdt mee met het prototype van de elektrische...
Beheer
WP Admin