Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere investeert in twee nieuwe batterijfabrieken

Machinefabrikant John Deere geeft gas in de omschakeling van fossiele brandstoffen naar groene energie en investeert in twee batterijfabrieken. - Foto's: John Deere / Nik Fleischmann

De vraag naar accu’s voor elektrisch aangedreven machines neemt toe. Daarom investeert John Deere in twee nieuwe batterijfabrieken, een in Frankrijk en een in de Verenigde Staten.

John Deere nam eind 2021 een meerderheidsbelang in Kreisel Electric. John Deere wil omschakelen van fossiele brandstoffen naar groene energie, het Oostenrijkse Kreisel Electric produceert accupakketten en laadsystemen.

De investering in de batterijfabriek in Frankrijk en de fabriek in de Verenigde Staten betekent een uitbreiding van de productiecapaciteit van Kreisel-batterijen van meer dan 2 Gigawatt per uur.

Investeren in elektrisch

John Deere investeert in een nieuwe batterijfabriek in Orléans-Saran (Fr.). Daar is ook de belangrijkste motorenfabriek van John Deere gevestigd, evenals een testcentrum. 800 medewerkers produceren daar 3-, 4- en 6-cilinder PowerTech-dieselmotoren. In het testteam werken 120 mensen. De tweede fabriek waarin de machinefabrikant investeert, is een batterijassemblage in de Verenigde Staten.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: John Deere kondigt elektrische en autonome trekker aan voor 2026

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kramer bouwt e-wiellader KL25.5e met vier uur looptijd

Kramer heeft e-wiellader KL25.5e uitgerust met een 96-volt lithium-ion batterij: 4 uur looptijd zonder tussentijds opladen.
Afbeelding artikel

Video | Elektrische trekker van Agromec rijdt (bijna) onbeperkt door

TREKKER maakt een proefrit met de Fendt 700 Vario Electric van Agromec bij Aannemersbedrijf Van Wijlen uit Sprang-Capelle (N.-Br.).
Afbeelding artikel

1.000ste elektrische Tobroco Giant-wiellader verkocht

De 1.000ste elektrische Tobroco Giant-wiellader is een G2700 X-TRA en is verkocht aan een dealer in Denemarken.
Beheer
WP Admin