fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

John Deere investeert in twee nieuwe batterijfabrieken

Machinefabrikant John Deere geeft gas in de omschakeling van fossiele brandstoffen naar groene energie en investeert in twee batterijfabrieken. - Foto's: John Deere / Nik Fleischmann

De vraag naar accu’s voor elektrisch aangedreven machines neemt toe. Daarom investeert John Deere in twee nieuwe batterijfabrieken, een in Frankrijk en een in de Verenigde Staten.

John Deere nam eind 2021 een meerderheidsbelang in Kreisel Electric. John Deere wil omschakelen van fossiele brandstoffen naar groene energie, het Oostenrijkse Kreisel Electric produceert accupakketten en laadsystemen.

De investering in de batterijfabriek in Frankrijk en de fabriek in de Verenigde Staten betekent een uitbreiding van de productiecapaciteit van Kreisel-batterijen van meer dan 2 Gigawatt per uur.

Investeren in elektrisch

John Deere investeert in een nieuwe batterijfabriek in Orléans-Saran (Fr.). Daar is ook de belangrijkste motorenfabriek van John Deere gevestigd, evenals een testcentrum. 800 medewerkers produceren daar 3-, 4- en 6-cilinder PowerTech-dieselmotoren. In het testteam werken 120 mensen. De tweede fabriek waarin de machinefabrikant investeert, is een batterijassemblage in de Verenigde Staten.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: John Deere kondigt elektrische en autonome trekker aan voor 2026

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Afbeelding artikel

John Deere introduceert nieuwe 5M-trekker

John Deere heeft zijn 5M-trekkerserie uitgebreid met model 5M 130.
Afbeelding artikel

Werken met Chinese elektrische EP-heftruck tussen de koeien

Dat veehouder Peter Oosterhof niet koos voor een wiellader maar voor een Chinese EP-heftruck komt door een optelsom van factoren.
Beheer
WP Admin