fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt opent nieuwe productielocatie voor Tigo-opraapwagens

Fendt-medewerkers kunnen op de nieuwe productielocatie in Wolfenbüttel (D.) aan één montagelijn aan 25 verschillende modellen opraapwagens werken. - Foto's: Fendt

De Duitse machinefabrikant Fendt heeft zijn productielocatie voor Tigo-opraapwapens in Wolfenbüttel (D.) op 14 oktober officieel geopend.

De nieuwe productielocatie voor Tigo-opraapwagens in de fabriek in Wolfenbüttel werd onder toeziend oog van vertegenwoordigers uit de politiek, het bedrijfsleven, medewerkers, klanten en verkooppartners officieel in gebruik genomen. Voor het eerst waren de productielijnen voor opraapwagens en rondebalenpersen opengesteld voor publiek.

Het hoogtepunt van de opening was de overhandiging van de eerste in Wolfenbüttel geproduceerde Tigo-opraapwagen aan de Nederlandse boer Herman Maalderink.

Tekst gaat verder onder de foto

De eerste Fendt Tigo 75 VR D gaat naar Nederland. Tijdens de opening  nam de Nederlandse boer Herman Maalderink de eerste in Wolfenbuttel geproduceerde Tigo-opraapwagen in ontvangst. Op de foto van links naar rechts: Mark Roelofs (Mechan Group), Christoph Gröblinghoff (voorzitter Raad van Bestuur van Fendt), boer Herman Maalderink, Jakob Arnold (plant manager Wolfenbüttel) en Ekkehart Gläser (managing director production Fendt) en Roland Schmidt (vice-president Fendt marketing). Zij staan voor  voor Maalderinks nieuwe Fendt Tigo.

De eerste Fendt Tigo 75 VR D gaat naar Nederland. Tijdens de opening nam de Nederlandse boer Herman Maalderink de eerste in Wolfenbüttel geproduceerde Tigo-opraapwagen in ontvangst. Op de foto van links naar rechts: Mark Roelofs (directeur Fendt van Mechan Group), Christoph Gröblinghoff (voorzitter Raad van Bestuur van Fendt), boer Herman Maalderink, Jakob Arnold (plant manager Wolfenbüttel), Ekkehart Gläser (managing director production Fendt) en Roland Schmidt (vice-president Fendt marketing). Zij staan voor voor Maalderinks nieuwe Fendt Tigo.

Moderne productielocatie

Er was € 20 miljoen nodig om de fabriek die Agco/Fendt in 2017 kocht van Welger om te bouwen tot een moderne en duurzame ontwikkelings- en productielocatie. Sinds september worden in de 4.200 m2 grote productiehal de Tigo-opraapwagens van Fendt geassembleerd. Daarnaast is nog 10.000 m2 logistieke ruimte gebouwd.

Duurzame productie

De nieuwe montagelijn maakt het mogelijk 25 verschillende opraapwagens op één productielijn te produceren. Medewerkers kunnen met behulp van een schaarlift op hoogtes van 4,10 m aan de opraapwagens werken. Volgens de fabrikant dragen een nieuw led-verlichtingsconcept met bewegingssensoren en de overschakeling op chroomvrije vlakken bij aan een duurzamere productie van de machines.

De fabrikant bouwt op de productielocatie in Wolfenbüttel ook rondebalenpersen. Deze worden net als de opraapwagens op één productielijn geproduceerd.

Auteur: Annelies Bakker

Voor het eerst stelde machinefabrikant Fendt de productielijnen voor rondebalenpersen en opraapwagens open voor publiek.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hollands Noordkop ontwikkelt klepelbak voor groenbemesters

Mechanisatiebedrijf Hollands Noordkop in Breezand (N.-H.) heeft een klepelbak ontwikkeld voor het verkleinen van groenbemesters.
Afbeelding artikel

‘Met een gerust hart een gebruikte hakselaar kopen’

Een gebruikte hakselaar kopen en voor 100% weten waar je aan toe bent? Dat kan bij AM Machinery dat gebruikt maakt...
Afbeelding artikel

Stolpen 8.28-tandemasser speciaal ontworpen voor groenvoorziening

De Stolpen 8.28-tandemasser heeft een laag eigengewicht van 3.250 kg en is inmiddels leverbaar in Nederland.
Beheer
WP Admin