Terug naar nieuwsoverzicht

Agco investeert in rondebalenpersen

De Massey Ferguson RB 3130F ProTech-rondebalenpers kreeg een nieuw systeem voor folie- en netbinding. Foto's: Agco

Agco gaat fors te investeren in de fabriek voor rondebalenpersen in Duitsland. Het wijzigde bovendien voor seizoen 2022 de net- en foliebinding flink bij de Massey Ferguson RB 3130F Protec-rondebalenpers.

Agco voert diverse technische ontwikkelingen aan de persen door. Die verkoopt het onder de merknamen Fendt als Massey Ferguson. De Protec-uitvoering met geïntegreerde wikkelaar onderging recent al een belangrijke verandering. De MF RB 3130F Protec is per direct leverbaar met een Easy Reload-systeem. Daarbij kun je drie rollen bindmateriaal – naar keuze net of folie – naar behoefte voor op de pers plaatsen in een roterende snelwisselaar. Zo kun je snel te wisselen tussen net- en foliebinding.

In drie minuten

De rollen plaats je comfortabel en veilig vanaf de grond in de wisselaar. Wisselen tussen rollen kan zonder gereedschap binnen drie minuten. Geen wissel van bindmateriaal nodig? Dan zijn drie rollen beschikbaar voor een lange werkdag. De manier waarop de folie naar binnen wordt gebracht, is volgens Agco niet windgevoelig.

Tekst gaat verder onder de foto

De gebruiker kan veilig vanaf de grond binnen enkele minuten de rol folie of net verwisselen.

De gebruiker kan veilig vanaf de grond binnen enkele minuten de rol folie of net verwisselen.

Meer ontwikkelingen

Andere ontwikkelingen in de ronde balenpersen zijn:

– 1.000 toerenaandrijflijn

– permanent centraal automatisch smeersysteem voor alle rollagers op de variabele persen

– een doorontwikkelde, duurzaam bevestigde balenkantelaar die je binnen vijf seconden van werk naar transportstand zet zorgt voor goede baalgeleiding

Exclusief pakket

Naast deze direct leverbare vernieuwingen kondigt Agco voor komend seizoen 2023 nog een aantal opties aan als Exclusive-pakket:

– Auto Pick Up-liftfunctie bij wegen en achteruitrijden

– Auto-bediening van klep perskamer

– Auto-messenselectie en reiniging messenframe

– vochtsensoren

– led-verlichting

– TIM-functionaliteit

Tekst gaat verder onder de foto

Het Agco Easy Reload-systeem in detail.

Het Agco Easy Reload-systeem in detail.

In 2023 komt met de introductie van dit pakket een modern weegsysteem beschikbaar. Tijdens het wegen heft de pick-up automatisch om gewichtsoverdracht – en daarmee afwijkingen – uit te sluiten. Dat werkt met weegcellen in de dissel en de as; twee wegingen tijdens de cyclus leveren een nauwkeurige meting op.

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland vernieuwt rondebalenpersen

New Holland voerde verschillende verbeteringen door aan de rondebalenpersen. Dit leidde tot de nieuwe serie Pro-Belt premiumpersen, een uitbreiding op het...
Afbeelding artikel

Pöttinger opent vierde fabriek

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger opende op 11 juni officieel zijn vierde productielokatie, gevestigd in St. Georgen, dicht bij hoofdvestiging Grieskirchen. Meteen...
Afbeelding artikel

Deutz-Fahr 6-serie met MaxiVision-cabines in drie comfortvarianten

Deutz-Fahr levert zijn 6-serie met een MaxiVision-cabine in drie comfortvarianten. De 6-trekkers krijgen zodoende nieuwe typenummers.
Beheer
WP Admin