fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fendt verplaatst productie van opraapwagens

Agco, het moederbedrijf achter Fendt, kocht de fabrieken in Waldstetten en Wolfenbüttel in 2017 van Lely. Foto: Fendt

Machinefabrikant Fendt gaat de productie en ontwikkeling van opraapwagens verplaatsen van Waldstetten naar het eveneens Duitse Wolfenbüttel. De fabriek in Waldstetten gaat sluiten.

Fendt verplaatst de productie en ontwikkeling van Tigo-opraapwagens van Waldstetten (regio Stuttgart), naar de fabriek in het eveneens Duitse Wolfenbüttel (regio Braunschweig) waar ronde balenpersen worden geproduceerd. De productielocatie in Waldstetten gaat sluiten. De fabrikant kiest ervoor om de productie en ontwikkeling van hooibouwwerktuigen te bundelen om deze te professionaliseren en om kostenefficiënter te werken. Fendt laat weten dat het aanbod hooibouwmachines op de lange termijn zal uitbreiden. Agco, het moederbedrijf achter Fendt, kocht de beide fabrieken in 2017 van Lely.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

NPPL-deelnemers testen autonome Fendt 716

NPPL-deelnemers testen dit jaar een Fendt 716 met iQuus Autonomy op initiatief van Nationale Proeftuin Precisielandbouw (NPPL) en Wageningen UR.
Afbeelding artikel

Gespot: prototype Fendt 800

Op internet circuleren al foto’s van een prototype Fendt-trekker uit de mogelijk nieuwe Fendt 800-serie. Dit is een echter een recente...
Afbeelding artikel

Vijf Fendt-trekkers samen goed voor 100.000 draaiuren

Stuk voor stuk kampioenen, de Fendt-trekkers van loonbedrijf Van Lint zijn samen goed voor 100.000 draaiuren.
Beheer
WP Admin