fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Blog | ‘Bernard Krone was een inspiratiebron voor velen’

Krone Big X-hakselaar. Eind jaren negentig testte Bernard Krone sr. in de grensstreek Duitsland-Nederland de eerste zelfrijdende Krone-hakselaar, die later resulteerde in de Krone Big X. .- Foto: Krone

Gedrevenheid, passie, energie en doorzettingsvermogen kenmerkten de onlangs overleden dr. Bernard Krone. Zonder dat-ie het zelf besefte, was hij een inspiratiebron voor velen.

Eind jaren negentig. In de grensstreek Duitsland-Nederland wordt getest met de eerste zelfrijdende hakselaars van de firma Krone. De loonwerker die ik enkele jaren later hierover sprak, wist daar destijds ook van.

Prototype Krone Big X spotten

Op een vrije zondagmiddag stapt deze Nederlandse loonwerker – overigens geen Krone-klant – in de auto om eens te koekeloeren wat deze Duitse firma aan het testen is. Hij hoefde niet lang te zoeken om het prototype – van wat later de Krone Big X zou worden – te zien. En terwijl hij daar staat, komt er een grote Duitse man naar hem toe. Witheet was-ie. Want de hakselaar zou nog niet naar behoren werken. Van boosheid smijt deze beste man zijn gereedschap op de grond om zijn ongenoegen te uiten en vervolgens weer verder te gaan. Net zo lang totdat de machine weer werkte.

Passie en doorzettingsvermogen

Die gedrevenheid, passie, energie en het doorzettingsvermogen van die Duitser gaf deze Nederlandse loonwerker inspiratie en energie en vooral ‘het goede gevoel’. Het goede gevoel dat hij werkte in één van de mooiste branches. Die inspiratie paste hij vervolgens ook toe in zijn eigen bedrijf, dat vandaag de dag een gerenommeerd loonbedrijf is.

Deze Duitser was dr. Bernard Krone. Hij overleed op 14 oktober 2022, op een leeftijd van 82 jaar. Eén van de meest unieke en inspirerende mensen die onze branche rijk was. Een icoon. Alleen al zijn lange lijst aan voorzittersrollen binnen branche-gerelateerde stichtingen en organisaties, zowel binnen als buiten Duitsland, bewijst dat. Bijna iedereen heeft wel een bijzonder moment met hem gedeeld of meegemaakt. Deze man was – zonder dat-ie dat zelf besefte – een inspiratiebron voor velen.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Krone toont bredere achtermaaier

Krone breidt de Easycut R-serie uit de R 450. Het nieuwe topmodel heeft een werkbreedte van 4,50 meter. Bijzonder is het...
Afbeelding artikel

John Deere presenteert nieuwe T5- en T6-combines

Machinefabrikant John Deere introduceert 8 nieuwe combinemodellen, die ondergebracht zijn in de nieuwe T5- en T6-serie.
Afbeelding artikel

Hakselaar, opraapwagen, balenpers: welke inkuiltechniek wint?

Wat is de beste manier van inkuilen? Met de opraapwagen, de hakselaar of de balenpers? TREKKER test drie inkuiltechnieken.
Beheer
WP Admin