Terug naar nieuwsoverzicht

Dr. Bernard Krone sr. overleden

Onder leiding van Bernard Krone sr. werden onder meer de rondebalenperswikkelcombinaties een succes, net als de grootpakpersen en zelfrijdende hakselaars. - Foto: Detlev Albrink

Na een kort ziekbed is op vrijdag 14 oktober vroeg in de ochtend Dr. Bernard Krone sr. overleden. Hij werd 82 jaar.

Bernard Krone sr. is de vader van de huidige eigenaar van de Krone-machinefabriek (ook Bernard Krone genaamd). Krone sr. is na een kort ziekbed overleden aan de gevolgen van kanker.

Onder het beleid van Bernard Krone sr. groeide Krone uit tot wat het vandaag de dag is. Een onderneming die actief is in de landbouwtechniek en opleggers voor wegtransport. Er werken 7.000 mensen voor de firma Krone. De fabrikant heeft een jaaromzet van circa €2,4 miljard, waarvan bijna een miljard voor de landbouwmachinetak.

De Big X-hakselaar

Dr. Bernard Krone was geïnspireerd door de filosoof Dante Alighieri. Deze stelde ooit: “Waar de één wacht tot de tijden veranderen, grijpt de ander deze tijd en handelt ernaar”. Dat was precies wat Krone sr. deed. Onder zijn visie werden heldere keuzes gemaakt in wat wel en wat vooral niet aan machines te ontwikkelen.

Onder de leiding van Bernard Krone sr. werden onder meer de rondebalenperswikkelcombinaties een succes. Dat geldt ook voor de grootpakpersen en zijn persoonlijke project: de Krone Big X zelfrijdende hakselaar. Daarvan werd de eerste in 2000 gepresenteerd.

Auteur: Bas van Hattum

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Software-update voor AVR Puma 4.0 ACC-rooibek

AVR actualiseert de aansturing van de ACC-rooibek. Gebruikers van de AVR Puma 4.0-aardappelrooier kunnen vanaf 2023 gebruikmaken van de software-update.
Afbeelding artikel

Combine Cann DoubleCut DC4510 maakt korte metten met hennepplant

GroeNoord ontwikkelde samen met Hempflax combine DoubleCut DC4510. Na jaren fijnslijpen maakt de Double Cut korte metten met de hennepplant.
Afbeelding artikel

Automatische pick-upsnelheid en gps-besturing op Claas Jaguar-hakselaars

Claas geeft de Jaguar 800- en 900-serie een update: gps-besturing op het Cemis 1200-scherm en automatisch geregelde pick-upsnelheid.
Beheer
WP Admin