fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fabrikant Krone test zijn machines in eigen testcentrum Future Lab

In september 2021 opende machinefabrikant Krone zijn Future Lab in Lingen (Dld). - Foto: Krone / Detlev Albrink

Om de kwaliteit van zijn machines hoog te houden, test fabrikant Krone de machines in zijn eigen testcentrum Future Lab.

Op een 13 hectare groot industrieterrein in het Duitse Lingen heeft machinefabrikant Krone in 2021 een testcentrum gebouwd. Daar test de fabrikant zijn landbouwmachines, zoals cirkelharken, triplemaaiers, zelfrijdende maaiers, hakselaars en grootpakpersen, en trailers en componenten uitvoerig.

Future Lab beschikt over drie grote testbanken, twee hydraulische en een vermogenstestbank. Daarnaast zijn er meerdere testbanken voor componenten en productie. Naast de mechanische testen voert Krone testen uit op elektronica en software. Op de 1,1 kilometer lange testroute, inclusief hellingen van 18 en 50%, worden remmentesten en rijtesten uitgevoerd.

Kwaliteit machines garanderen

Voorheen liet Krone dergelijke testen door externe partijen uitvoeren. “Omdat deze testen niet altijd betrouwbaar en behoorlijk kostbaar zijn, heeft Krone besloten om een eigen testcentrum te bouwen”, vertelt Sebastian Hüdepohl, ingenieur bij Krone. Het doel van dit testcentrum is een hoge kwaliteit van machines te garanderen. Dat moet resulteren in een hoge score op het gebied van klanttevredenheid.

Investering van € 20 miljoen

Het Krone Future Lab is in iets minder dan een jaar gebouwd. Er werken 40 medewerkers. Het investeringsbedrag van de Krone Group bedroeg circa € 20 miljoen.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Krone en Lemken tonen autonoom voertuig

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Zuid-Afrikaanse teler klaart klus met oerdegelijke Agrico-kniktrekkers

Gabriel Congalves pakt op zijn bedrijf in het Zuid-Afrikaanse Tarlton één van zijn drie oerdegelijke Agrico-kniktrekkers voor ploegen of woelen.
Afbeelding artikel

Beeld uitgelekt van nieuw topmodel Steyr

Op internet circuleert een computertekening met daarop mogelijk een nieuw topmodel trekker van Steyr.
Afbeelding artikel

Oproep: deel je ervaring met de New Holland TVT-serie

Ben je, of was je, in het bezit van een New Holland TVT? Dan is TREKKER benieuwd naar jouw ervaringen met...
Beheer
WP Admin