Terug naar nieuwsoverzicht

Fabrikant Krone test zijn machines in eigen testcentrum Future Lab

In september 2021 opende machinefabrikant Krone zijn Future Lab in Lingen (Dld). - Foto: Krone / Detlev Albrink

Om de kwaliteit van zijn machines hoog te houden, test fabrikant Krone de machines in zijn eigen testcentrum Future Lab.

Op een 13 hectare groot industrieterrein in het Duitse Lingen heeft machinefabrikant Krone in 2021 een testcentrum gebouwd. Daar test de fabrikant zijn landbouwmachines, zoals cirkelharken, triplemaaiers, zelfrijdende maaiers, hakselaars en grootpakpersen, en trailers en componenten uitvoerig.

Future Lab beschikt over drie grote testbanken, twee hydraulische en een vermogenstestbank. Daarnaast zijn er meerdere testbanken voor componenten en productie. Naast de mechanische testen voert Krone testen uit op elektronica en software. Op de 1,1 kilometer lange testroute, inclusief hellingen van 18 en 50%, worden remmentesten en rijtesten uitgevoerd.

Kwaliteit machines garanderen

Voorheen liet Krone dergelijke testen door externe partijen uitvoeren. “Omdat deze testen niet altijd betrouwbaar en behoorlijk kostbaar zijn, heeft Krone besloten om een eigen testcentrum te bouwen”, vertelt Sebastian Hüdepohl, ingenieur bij Krone. Het doel van dit testcentrum is een hoge kwaliteit van machines te garanderen. Dat moet resulteren in een hoge score op het gebied van klanttevredenheid.

Investering van € 20 miljoen

Het Krone Future Lab is in iets minder dan een jaar gebouwd. Er werken 40 medewerkers. Het investeringsbedrag van de Krone Group bedroeg circa € 20 miljoen.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Krone en Lemken tonen autonoom voertuig

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Video | Machinedemo’s op Grasdag 2022

Grasdag 2022 staat in het teken van leren en beleven, met talloze demonstraties van de nieuwste machines. Een impressie.
Afbeelding artikel

Video | Kom naar de Grasdag!

De opbouw van de Grasdag 2022 is in volle gang. Kom donderdag 16 juni naar melkveebedrijf Berghorst in Dronten (Fl.) en...
Afbeelding artikel

Stem op jouw favoriet: Ford, Zetor, Renault of Fendt

Jij bepaalt welke trekkertest in de juni-uitgave van TREKKER wordt gepubliceerd. Stem op jouw favoriet!
Beheer
WP Admin