Terug naar nieuwsoverzicht

Belgische fabrikant Keestrack Goldoni sluit joint venture met Gujarat Appollo in India

Het Belgische Keestrack Goldoni (op de foto in het midden Peter Hoogendoorn, mede-eigenaar van Keestrack) sluit een joint-venture met de Indiase fabrikant Gujarat Appollo Industries. Hiermee breidt Keestrack Goldoni zijn afzetgebied flink uit. - Foto: Keestrack

Keestrack België, dat vorig jaar de Italiaanse trekkerfabrikant Goldoni overnam, heeft via zijn holding PFH een joint venture gesloten met het Indiase Gujarat Appollo Industries.

Goldoni Apollo Private Limited is de nieuwe naam voor de joint venture van Keestrack. Keestrack betreedt hiermee de Indiase markt met zijn compacte Goldoni-trekkers.

Het Belgische bedrijf wil zijn Goldoni-portfolio uitbreiden en de afzetmarkt voor compacte-Goldoni trekkers vergroten. “De Indiase markt is niet altijd eenvoudig, tenzij je daar zelf een vestiging hebt”, zegt Marcel Kerkhofs, marketingmanager bij Keestrack. Dit was ook een reden waarom het bedrijf in 2019 besloot om in India een eigen vestiging te starten, eTrack Crushers. Nu start het dus ook in samenwerking met het Indiase Gujarat Appolo Industries in India een eigen vestiging.

India is groeimarkt

Trekkerfabrikant Goldoni werd in 1927 in Italië opgericht en in 2021 overgenomen door PFH-holding (wat staat voor Peter en  Freek Hoogendoorn, tweede generatie Hoogedoorns). Het is bekend vanwege zijn compacte trekkers in de tuinbouw- en wijnbouw in onder meer Italië. India is een belangrijke groeimarkt. Door het opzetten van deze joint venture bereikt Goldoni een flink afzetbereik.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Caroline Bekkering (Fedecom): ‘Maak mechanisatiebranche aantrekkelijk’

Caroline Bekkering is sinds 1 januari 2023 de nieuwe directeur van branchevereniging Fedecom. Een interview.
Afbeelding artikel

LMB Veldman neemt dealerschap Massey Ferguson over van S. Tjalma

LMB Veldman is met het merk Massey Ferguson al actief in de Overijsselse plaatsen Mariënheem, Daarle en Ootmarsum.
Afbeelding artikel

John Deere in 2022 marktleider trekkerverkoop in België

John Deere is markleider in België qua aantal verkochte trekkers in 2022. Dat blijkt cijfers van de Belgische branchevereniging Fedagrim.
Beheer
WP Admin