fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Belgische fabrikant Keestrack Goldoni sluit joint venture met Gujarat Appollo in India

Het Belgische Keestrack Goldoni (op de foto in het midden Peter Hoogendoorn, mede-eigenaar van Keestrack) sluit een joint-venture met de Indiase fabrikant Gujarat Appollo Industries. Hiermee breidt Keestrack Goldoni zijn afzetgebied flink uit. - Foto: Keestrack

Keestrack België, dat vorig jaar de Italiaanse trekkerfabrikant Goldoni overnam, heeft via zijn holding PFH een joint venture gesloten met het Indiase Gujarat Appollo Industries.

Goldoni Apollo Private Limited is de nieuwe naam voor de joint venture van Keestrack. Keestrack betreedt hiermee de Indiase markt met zijn compacte Goldoni-trekkers.

Het Belgische bedrijf wil zijn Goldoni-portfolio uitbreiden en de afzetmarkt voor compacte-Goldoni trekkers vergroten. “De Indiase markt is niet altijd eenvoudig, tenzij je daar zelf een vestiging hebt”, zegt Marcel Kerkhofs, marketingmanager bij Keestrack. Dit was ook een reden waarom het bedrijf in 2019 besloot om in India een eigen vestiging te starten, eTrack Crushers. Nu start het dus ook in samenwerking met het Indiase Gujarat Appolo Industries in India een eigen vestiging.

India is groeimarkt

Trekkerfabrikant Goldoni werd in 1927 in Italië opgericht en in 2021 overgenomen door PFH-holding (wat staat voor Peter en  Freek Hoogendoorn, tweede generatie Hoogedoorns). Het is bekend vanwege zijn compacte trekkers in de tuinbouw- en wijnbouw in onder meer Italië. India is een belangrijke groeimarkt. Door het opzetten van deze joint venture bereikt Goldoni een flink afzetbereik.

Auteur: Annelies Bakker

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fossielvrij staal voor productie verreikers en knikladers van Manitou

Manitou gaat vanaf 2026 fossielvrij staal van de Zweedse producent SSAB gebruiken voor de bouw van zijn verreikers en knikladers.
Afbeelding artikel

Fors minder trekkers in Italië verkocht in eerste kwartaal

Stijgende rentetarieven in combinatie met stijgende machineprijzen veroorzaakt een flinke daling in de trekkerverkoop in Italië.
Afbeelding artikel

New Holland viert 60 jaar Basildon met T7.300 Special Edition

Ter gelegenheid van het 60-jarige bestaan van zijn trekkerfabriek in het Britse Basildon ontwierp New Holland een T7.300 Special Edition.
Beheer
WP Admin