fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Keestrack: “Wij gaan trekkers bouwen tot 200 pk”

Peter Hogendoorn (32), mede-eigenaar Keestrack

Dit voorjaar nam de Belgische mijnbouw- en bouwmachine producent Keestrack het bijna failliete Italiaanse trekkermerk Goldoni over. We spraken één van de Keestrack-eigenaren, Peter Hoogendoorn, over deze overname en de toekomstplannen.

Waarom de stap in de landbouw?

We willen terug in de landbouw. Mijn grootouders waren namelijk boer in Loosdrecht en mijn vader (Kees Hoogendoorn) zat daar bij in de maatschap. Maar omdat groei lastig was, is hij uiteindelijk in de handel en productie van bouwmachines gegaan. Dat was de start van het merk Keestrack. Maar die wens om de stap te maken in de landbouw bleef. De overname van Goldoni kwam voor ons dus als kans en die hebben we gegrepen.

Hoe pak je zo’n kans aan?

Goldoni zat in de fase net voor een faillissement. Het was dus in handen van een curator. De fabriek stond toen stil. Na overname hebben we de productie zo snel mogelijk weer opgestart. Onze eerste prioriteit is de onderdelenvoorziening op orde brengen. Immers: als je geen onderdelen levert, verkoop je ook geen trekker. Ook de productie van smalspoortrekkers is – na 18 maanden – gelukkig weer opgestart.

Blijft het bij de smalspoortrekkers?

De ambitie is om in de komende jaren onder de naam Goldoni ook grotere trekkers te produceren voor de Europese en Amerikaanse markt. Eerst tot 110 pk en uiteindelijk ook tot 200 pk ergens rond 2027 à 2029. In huis hebben we veel ervaring met het elektrisch aandrijven van onze machines, dus daar liggen zeker kansen voor de (landbouw)trekkers. Daarnaast pakken we ook de productie van de éénassige trekker en de zogenaamde Transcar weer op. Dit is een trekker met laadbak. Daar kon oorspronkelijk maar één persoon op, wij willen er een tweezitter van maken.

Hoe gaan de trekkers eruit zien?

“De merknaam Goldoni blijft bestaan. De trekkers houden ook de bekende Goldoni-oranje kleur. Verder is ons grote voordeel: we starten met niks en dus met een leeg vel papier. We gaan eerst met dealers en boeren aan tafel over de (toekomstige) wensen. We willen het graag beter en innovatiever doen dan de rest. Dat is onze visie, en die visie bracht ons ook succes met de producten die we nu al bouwen.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Belgische fabrikant Keestrack Goldoni sluit joint venture met Gujarat Appollo in India

Het Belgische Keestrack Goldoni sluit een joint venture met de Indiase fabrikant Gujarat Appollo Industries.
Afbeelding artikel

Eerste Goldini Keestrack trekker rolt uit de fabriek

Het Belgische Keestrack, bekend van onder andere mijnbouw- en bouwmachines, bouwde onlangs een eerste trekker. Eerder dit jaar nam Keestrack  de...
Afbeelding artikel

Keestrack neemt Goldoni over

Op 1 maart heeft Goldoni met Keestrack een overeenstemming bereikt over de medewerkers van het bedrijf. 110 gaan er mee in...
Beheer
WP Admin