fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Manitou en JCB ruziën over patenten op verreikers

Machinefabrikanten Manitou en JCB ruziën over patenten op stabiliteitscontrolesystemen voor verreikers. - Foto: Mark Pasveer

Machinefabrikanten Manitou en JCB ruziën over octrooien in het Verenigd Koninkrijk. Het Britse Hooggerechtshof in Londen heeft drie van de vier JCB-octrooien ongeldig verklaard.

De Engelse machinefabrikant JCB heeft een rechtspraak aangespannen tegen de Franse machinefabrikant Manitou met betrekking tot vier patenten. Deze gaan over stabiliteitscontrolesystemen op verreikers. Volgens JCB maakt Manitou inbreuk op de patenten. Het Hooggerechtshof in Londen deed op 5 juli 2022 uitspraak.

Drie van de vier JCB-patenten ongeldig

Drie van de vier JCB-patenten bleken ongeldig te zijn. Dat was de uitspraak van het hooggerechtshof. Het gaat hierbij om de Europese patenten EP 1 532 065 B2 (EP 065), de Engelse 2 390 595B (GB 595) en het Europese patent EP 2 263 965 B9 (EP 965).

Het hof oordeelde dat slechts bepaalde kenmerken van de in het verleden verkochte verreikers inbreuk maken op het vierde octrooi. Het gaat hierbij om de Europese patent EP 2 616 382 B3 (EP 382).

Manitou niet in beroep

Manitou heeft het recht om in beroep te gaan tegen dit vonnis. Omdat dat geen impact heeft op de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, heeft de machinefabrikant besloten niet in beroep te gaan.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Zeven verreikers getest: JCB wint

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Afbeelding artikel

Kleine Kaweco-shovel KW25-27 Farmer oogt fors

De Kaweco-shovel KW25-27 Farmer oogt fors en is langgerekt, met 354 centimeter van snelwissel tot achterbumper. Een impressie.
Afbeelding artikel

Manitou-miniverreiker versus Manitou-minishovel: verschillen én overeenkomsten

Miniverreiker versus minishovel is eigenlijk appels met peren vergelijken. Toch hebben beide Manitou's verrassend veel overeenkomsten.
Beheer
WP Admin