Terug naar nieuwsoverzicht

Manitou en JCB ruziën over patenten op verreikers

Machinefabrikanten Manitou en JCB ruziën over patenten op stabiliteitscontrolesystemen voor verreikers. - Foto: Mark Pasveer

Machinefabrikanten Manitou en JCB ruziën over octrooien in het Verenigd Koninkrijk. Het Britse Hooggerechtshof in Londen heeft drie van de vier JCB-octrooien ongeldig verklaard.

De Engelse machinefabrikant JCB heeft een rechtspraak aangespannen tegen de Franse machinefabrikant Manitou met betrekking tot vier patenten. Deze gaan over stabiliteitscontrolesystemen op verreikers. Volgens JCB maakt Manitou inbreuk op de patenten. Het Hooggerechtshof in Londen deed op 5 juli 2022 uitspraak.

Drie van de vier JCB-patenten ongeldig

Drie van de vier JCB-patenten bleken ongeldig te zijn. Dat was de uitspraak van het hooggerechtshof. Het gaat hierbij om de Europese patenten EP 1 532 065 B2 (EP 065), de Engelse 2 390 595B (GB 595) en het Europese patent EP 2 263 965 B9 (EP 965).

Het hof oordeelde dat slechts bepaalde kenmerken van de in het verleden verkochte verreikers inbreuk maken op het vierde octrooi. Het gaat hierbij om de Europese patent EP 2 616 382 B3 (EP 382).

Manitou niet in beroep

Manitou heeft het recht om in beroep te gaan tegen dit vonnis. Omdat dat geen impact heeft op de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, heeft de machinefabrikant besloten niet in beroep te gaan.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Zeven verreikers getest: JCB wint

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Weidemann introduceert grotere T7-verreiker

Weidemann heeft een verreiker ontwikkeld die tot 7 meter hoog tilt met een hefvermogen van 3,5 of 4,2 ton.
Afbeelding artikel

Manitou breidt verreikerserie NewAg XL uit met MLT 850-145

De MLT 850-145-verreiker is het vierde en krachtigste model in de verreikerserie NewAg XL van Manitou.
Afbeelding artikel

Sima 2022: Autonome elektrische Loadix-verreiker van Manurob

Start-up Manurob toont zijn prototype autonome elektrische Loadix-verreiker op vakbeurs Sima 2022.
Beheer
WP Admin