Terug naar nieuwsoverzicht

JCB belooft met nieuwste verreiker meer power, snelheid en productiviteit

De JCB 542-70 Agri Pro-verreiker heeft een maximale tilcapaciteit van 4.200 kilo. - Foto: JCB / Guy Dixon

Om snel te kunnen werken en veel en makkelijk te kunnen tillen en heffen heeft JCB een nieuwe verreiker ontwikkeld. De JCB 542-70 Agri Pro heeft volgens de machinefabrikant een maximum snelheid van 50 km/uur en een tilcapaciteit van maximaal 4.200 kilo bij een hefvermogen van 7 meter.

Met zijn 173 pk sterke motor en topsnelheid van 50 km/uur is de JCB 542-70 Agri Pro-verreiker de sterkste en snelste verreiker die de Britse machinefabrikant tot nu heeft ontwikkeld. Het uitgangspunt bij de ontwikkeling van dit nieuwe model is meer power, meer snelheid en meer productiviteit, aldus JCB.

Zo beschikt de JCB 542-70 AGRI Pro over een JCB 4.8 liter DieselMAX-motor met 173 pk (129 kW) en 690 Nm koppel en een DUALTech VT half hydrostatische, half directe mechanische aandrijving. Dit levert volgens de fabrikant 22% meer trekkracht en 25% meer snelheid en productiviteit.

Schokken en trillen tegengaan

Tevens beschikt de verreiker over een nieuw dubbelassig hydraulisch remsysteem met vierwielaandrijving. Om schokken en trillen van de bestuurder in de cabine op hoge snelheid te beperken, heeft JCB een nieuw rubberen veersysteem onder de cabine ontwikkeld. Net als bij de andere JCB Loadall 542-70-modellen is dit model uitgerust met een DualTech VT-transmissie.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Verreikertest: alles over de JCB

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Bobcat presenteert nieuwe verreiker met ruimere cabine

De Amerikaanse fabrikant Bobcat breidt zijn R-serie uit met een nieuwe compacte verreiker, de Bobcat TL 25.60.
Afbeelding artikel

Manitou en JCB ruziën over patenten op verreikers

Manitou en JCB ruziën over octrooien in het Verenigd Koninkrijk. Het Hooggerechtshof in Londen verklaart drie van de vier JCB-octrooien ongeldig.
Afbeelding artikel

Dealerstructuur Merlo Nederland op de schop

Merlo-importeur De Lille uit Lendelede (B.) voert dit jaar een nieuwe dealerstructuur door in Nederland.
Beheer
WP Admin