Terug naar nieuwsoverzicht

Voorbereidingen Beste Trekkerchauffeur van Nederland van start

Op vrijdag 16 september is de finale van de Beste trekkerchauffeur van Nederland. Voordat het zover is, vinden deze week eerst de voorrondes plaats. De redactie en partners zijn er al volop mee in de weer.

De finale is 16 september op Agrotechniek Holland in Biddinghuizen. Hier nemen de zes finalisten het tegen elkaar op in een ultieme eindopdracht. Kennis, vakmanschap en stuurkunsten worden op de proef gesteld. De kandidaat met de meeste punten mag zich uiteindelijk De Beste Trekkerchauffeur van Nederland 2022 noemen. Daarnaast wint hij of zij een geheel verzorgde BBQ met barbecuepakket voor 30 vrienden. De winnaar mag zelf een Weber-barbecue uitkiezen ter waarde van maximaal € 1.500.

Negen trekkers

De kandidaten strijden deze week op 23 en 24 juni in de voorrondes. Uit deze voorrondes komen uiteindelijk zes finalisten. Inmiddels wordt het terrein bij IPC-werkt in Arnhem ingericht en worden negen trekkers klaargezet om de oefeningen mee te doen. Deze negen trekkers, afkomstig en beschikbaar gesteld door Mechan Groep, zijn:

  • Valtra’s A, N (met Twintrac) en T

  • Massey Fergusons uit de series 7S, 8S en 5S

  • Fendt Vario 211, 724 en 942

Op BKT-banden

Bohnenkamp Benelux is mede-sponsor van Beste Trekkerchauffeur van Nederland en heeft alle Fendt-, MF- en Valtra-trekkers speciaal voor deze gelegenheid op BKT-banden gezet. Het hele proces is te zien in de film. De bandenwissel is een mooie eerste aftrap in de aanloop naar de voorrondes en uiteindelijk de finale tijdens de Agro Techniek Holland in Biddinghuizen.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Trekkerchauffeur is een beroep om trots op te zijn’

Een trekkerchauffeur manoeuvreert tot op de centimeter nauwkeurig de grootste combinaties. Wees trots op je beroep!
Afbeelding artikel

Arno van den Brand is ‘Beste Trekkerchauffeur van Nederland’

Arno van den Brand is de winnaar van de competitie ‘Beste Trekkerchauffeur van Nederland’, georganiseerd door TREKKER en Mechan Groep.
Afbeelding artikel

Video | Wie lost de opraapwagen optimaal ?

Welke kandidaat uit de voorronde van Beste Trekkerchauffeur 2022 lost de opraapwagen optimaal?
Beheer
WP Admin