fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

AgXeed: primeur met vierwielige robottrekker 2.055W4

AgXeed heeft een primeur met zijn vierwielige robottrekker met typenummer 2.055W4. De trekker is begin 2023 leverbaar vanaf € 160.000. - Foto Michel Velderman

AgXeed brengt een vierwielige robottrekker op de markt. Het typenummer is 2.055W4.

Na de uitvoering met rupsonderstel en de driewielige versie voor met name de fruitteelt presenteert AgXeed de 3.200 kilo lichte vierwieler met 55 kW (75 pk). De 2.055W4-robottrekker is bedoeld voor lichte grondbewerking en zeer zeker ook voor de veehouderij. Op de langere termijn verwacht AgXeed de meeste animo voor de uitvoeringen met wielen.

Tekst gaat verder onder de video

Technisch is de 2.055W4 vergelijkbaar met zijn voorgangers. Vooraan tilt het voertuig 1,2 of 1,5 ton en achteraan 4 ton. Achteraan is een elektrisch aangedreven achteras. Er passen voor- en achterwielen onder van 270 t/m 710 mm in combinatie met mechanisch verstelbare spoorbreedtes van 1,5 tot 3,0 meter.

Vierwielige robottrekker vanaf 2023 leverbaar

AgXeed verwacht de robottrekker begin 2023 te leveren. De vanafprijs is € 160.000.

Auteur: René Koerhuis

Lees ook: Veldrobots bekijken en netwerken op Future Farming & Food Experience

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Verdwijnt de cabine op de robottrekker?’

Heeft de cabineloze robottrekker wel of geen toekomst? TREKKER-redacteuren René Koerhuis en Bob Karsten geven hun kijk op de zaak.
Afbeelding artikel

Blog | ‘Robottrekker met of zonder cabine?’

De robottrekker wordt straks ingezet op grote percelen of bij repeterend werk. Dan heeft zo’n trekker geen cabine meer nodig. Of...
Afbeelding artikel

SIZA Robotics lanceert autonome Toogo-veldrobot

Het Franse SIZA Robotics presenteert zijn elektrische veldrobot Toogo die volledig autonoom werkt in onder meer suikerbieten en uien.
Beheer
WP Admin