fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Steketee introduceert stuurframe voor schoffelmachines zonder besturing

Steketee introduceert een stuurframe voor schoffelmachines zonder besturing. Het stuurframe wordt via IC-Light-camerabesturing bestuurd. - Foto: Thorsten Schmidtkord

Speciaal voor schoffelmachines zonder eigen besturing bouwt Steketee een stuurframe dat schoffelen met camerabesturing mogelijk maakt. Het systeem heet EC-Steer.

Steketee, dat sinds 2018 deel uitmaakt van de Duitse machinefabrikant Lemken, heeft een parallelstuurframe ontwikkeld voor schoffelmachines zonder eigen besturing. De EC-Steer 7 frame is geschikt voor schoffelmachines met een maximaal eigengewicht van 2.500 kilo en een maximale werkbreedte van 6 meter. De EC-Steer 9 frame kan goed uit de voeten met 9 meter brede schoffelmachines die een eigengewicht van 4.000 kilo hebben.

Tot 2 centimeter exact sturen

Het EC-steer wordt met behulp van de camerabesturing IC-light tot 2 centimeter nauwkeurig langs de plantrij gestuurd. De chauffeur kan op basis van verschillende groentinten of een RGB-kleurprofiel gewassen, zoals rode sla, van onkruid onderscheiden.

Open frame EC-Steer 7

EC-Steer 7 heeft een open frame. Hierdoor kan de gebruiker de camera in het midden achter de trekker plaatsen. Heb je een 3 meter brede schoffelmachine achter de trekker hangen, dan kun je de camera niet aan de zijkant plaatsen. Het wiel zit dan in de weg. Bij EC-Steer 9 is dat niet het geval. “Deze heeft speciaal voor de grotere schoffelmachines meer hefvermogen. Dus is er voldoende ruimte om de camera te plaatsen”, zegt Rick Aelfers, product manager van Steketee.

EC-Steer 7 kost € 28.574 en is al verkrijgbaar. EC-steer 9 is vanaf september 2022 leverbaar en gaat € 33.490 kosten.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lemken-camerabesturing via iQblue Weeder op één Isobus-terminal

Met de software iQblue Weeder is Lemken er in geslaagd de complete Isobus-besturing van de schoffelmachine op één scherm weer te...
Afbeelding artikel

Dickson-Kerner introduceert digitale rotorwieder

DicksonKerner, specialist in mechanische onkruidbestrijding, introduceert de Varioroll-rotorwieder met sensorgestuurde hydraulische drukregeling.
Afbeelding artikel

Claas-camera op sideshiftbok Wifo DSD-Z 300 Smartshift

DSD-Z 300 Smartshift van Doorgrond/Wifo is geüpdatet. De sideshiftbok is verkrijgbaar met de Claas Culticam of met het Tillet and Hague-systeem.
Beheer
WP Admin