Terug naar nieuwsoverzicht

Lemken bouwt nieuwe fabriek in Dinteloord

Volgens Lemken is er wereldwijd een grote vraag naar schoffelapparatuur en daarom is een nieuwe fabriek nodig. Links staat Nicola Lemken en rechts Anthony van der Ley. Foto: Lemken.

Duitse machinebouwer Lemken investeert €18 miljoen om een nieuwe productielocatie te bouwen in Dinteloord (N.-Br.). In die nieuwe fabriek gaat Lemken Steketee-schoffels bouwen.

De Duitse werktuigfabrikant Lemken investeert €18 miljoen in een nieuwe fabriek voor schoffeltechniek in het Noord-Brabantse Dinteloord, in de regio van de huidige vestiging in Stad aan ’t Haringvliet (Z.-H.). Volgens Lemken is de nieuwe productielocatie nodig om aan de grote wereldwijde vraag naar (camera-gestuurde) schoffelapparatuur te voldoen. Volgens de planning is de nieuwe fabriek eind 2023 open en biedt het plaats aan tenminste dertig extra medewerkers.

Ook productontwikkeling

Anthony van der Ley, CEO van Lemken, schrijft: “Bij Lemken geloven we dat landbouw voorlopig niet zonder chemie kan, maar we denken dat het wel met minder en preciezer kan. Daarom hebben we in 2018 Steketee gekocht en geven we vol gas in de verkoop, productie en ontwikkeling van de Steketee machines. Inmiddels groeien we op de huidige locatie zo snel uit ons jasje, dat we op zoek zijn gegaan naar een nieuwe locatie, waar we onze ambities waar kunnen maken. Ook is er besloten om extra te investeren in productontwikkeling om de unieke en innovatieve positie van Lemken en Steketee nog verder uit te breiden. Het toepassen van kunstmatige intelligentie op onze werktuigen is daar een mooi voorbeeld van”.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Lemken introduceert wentelploeg Juwel 6

Lemken maakt met de Juwel 6 om zijn serie wentelploegen compleet. De ploeg is geschikt voor trekkers van 70 t/m...
Afbeelding artikel

Krone/Lemken-veldrobot: focus op vlekkeloze communicatie met werktuig

Doel van Krone en Lemken is een vlekkeloze samenwerking van hun veldrobot met het Krone- of Lemken-werktuig. Een impressie.
Afbeelding artikel

Video | Prototype VTE-veldrobot van Krone en Lemken aan het werk

In deze video zie je de VTE-veldrobot van machinefabrikanten Krone en Lemken aan het werk.
Beheer
WP Admin