fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Omzet Steketee 30% omhoog in 2020

IC-Light-cameratechniek biedt Lemken/Steketee de benodigde precisie om met brede schoffels snel door het gewas te rijden.

Steketee, een dochter van Lemken, zag in 2020 de omzet met bijna een derde stijgen. Het bedrijf meldt bovendien dat voor het nieuwe jaar 2021 het orderboek voor het voorjaar al goed gevuld is.

Steketee zet sterk in op onkruidbestrijdingsmethoden die de noodzaak van chemische gewasbeschermingsmiddelen verminderen. En dat voldoet aan een toenemende vraag, zo blijkt. Volgens managing director Iljan Schouten is er “veel vraag naar cameragestuurde schoffelmachines, plaatsspecifiek spuiten met minder gewasbeschermingsmiddelen, en naar gewasverzorgingsmachines voor ruggenteelten.”

Het Nederlandse Steketee maakt sinds 2018 deel uit van de Lemken-groep. Om aan de vraag te kunnen voldoen wordt in de fabriek in Stad aan ’t Haringvliet een extra assemblagelijn opgezet die de productiecapaciteit vergroot en de doorlooptijden verkort. De fabriek hanteert voortaan twee productielijnen: een algemene waar series relatief eenvoudig te assembleren schoffelmachines vanaf rollen, en een meer specialistische voor machines afgestemd op de wensen van individuele klanten.

Volgens Schouten is er een tendens naar hoge capaciteit via grotere werkbreedten en hogere rijsnelheden. De daarbij benodigde precisie waarborgt Steketee met zijn IC-Light-cameragegestuurde schoffels. “We zijn nu bezig met het ontwikkelen en testen van plantherkenningsmethoden op basis van kunstmatige intelligentie. Onze klanten moeten de eerste praktische toepassingen hiervan al in de nabije toekomst kunnen ervaren”, aldus Schouten.”

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Continental gaat onkruid te lijf met hogedrukstraal kokend water

Continental levert niet alleen banden maar ook oplossingen voor precisielandbouw, zoals met kokend water onkruid verwijderen.
Afbeelding artikel

Rootwave lanceert eWeeder aangedreven door trekker

De Britse fabrikant RootWave brengt zijn eerste elektrische robotwieder op de markt: de Rootwave eWeeder.
Afbeelding artikel

‘Effectiever en sneller schoffelen met smart camera sideshift’

Met de cameragestuurde sideshift van Wifo kun je nauwkeuriger schoffelen, ervaart Bram Lommerts van SPNA.
Beheer
WP Admin