fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Kentekenaanvragen begin december nu verwerkt

Momenteel is de RDW bezig met het verwerken van registraties die begin december 2021 zijn gedaan.

De RDW meldt volop bezig te zijn met het verwerken van de vele registratie-aanvragen die eind 2021 zijn gedaan. De instantie geeft aan nu druk te zijn met de aanvragen van begin december.

Momenteel is de RDW bezig met het verwerken van registraties die gedaan zijn begin december. De instantie geeft aan dat het verwerken van bestaande machines en zelfbouwmaterieel gelijk op loopt. Het is volgens de instantie lastig te zeggen wanneer alle voertuigen uit de conversieperiode verwerkt zijn. Dit heeft simpelweg te maken met de hoeveelheid registraties die er per dag binnenkwamen. De RDW verwacht dat in de laatste dagen van 2021 enorm veel aanvragen tot registratie zijn gedaan.

Vertraging geen probleem

De vertraging binnen de RDW heeft geen gevolgen voor voertuigeigenaren. In eerste instantie zouden voertuigen zonder registratie niet meer de weg op mogen in 2022. Maar na overleg tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de politie, is besloten dat de politie tot 1 juli 2022 geen boete zal uitdelen als bij staandehouding blijkt dat de eigenaar van het voertuig niet voldoet aan de registratieplicht. Voertuigeigenaren die nog geen kentekenbewijs hebben ontvangen zullen nog even geduld moeten hebben voordat zij een kenteken kunnen monteren op het voertuig.

Verzekering wel verplicht

Een landbouwvoertuig moet op de weg nog steeds voldoen aan de verzekeringsplicht. Ook als de registratie niet is afgerond. Tevens mag je met een ongeregistreerd voertuig niet harder rijden dan 25 km/u. Sneller rijden dan 25 km/u (maximaal 40 km/u) is alleen toegestaan als het voertuig is voorzien van een kentekenplaat.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Kentekenplaatplicht vanaf 1 januari 2025

Vanaf 1 januari 2025 geldt een generieke kentekenplaatplicht voor alle landbouwvoertuigen, ongeacht constructiesnelheid of rijsnelheid.
Afbeelding artikel

Trekker niet op kenteken verzekerd? € 400 boete

RDW kondigt aan vanaf 1 januari actief te gaan controleren op de verzekering op kenteken van (land)bouwvoertuigen.
Afbeelding artikel

Is mijn trekker apk-plichtig?

Is de maximumconstructiesnelheid van je trekker hoger dan 40 km/u, dan is-ie apk-plichtig. Let wel: er zijn uitzonderingen.
Beheer
WP Admin