fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Registratie zelfbouwvoertuigen laat lang op zich wachten

Binnen de RDW verloopt de registratie van ‘standaard’ landbouwvoertuigen snel en voerspoedig. Binnen een aantal dagen na de registratie verstuurt de RDW de kentekenbewijzen en vervolgens de meldcodes. De verwerking van zelfbouw voertuigen laat echter langer op zich wachten.

De RDW laat weten op dit moment bezig te zijn met ‘zelfbouw voertuigen’ die in de maand september zijn geregistreerd. Na de registratie van een zelfbouwvoertuig verstuurt de RDW automatisch een mail waarin gevraagd wordt naar aanvullende gegevens. Dit is een foto van het ingeslagen nummer, een foto van de constructieplaat en een foto van het hele voertuig. Vervolgens beoordeeld de RDW handmatig de verzoeken tot registratie. Dit is volgens de RDW een tijdrovend en specialistische klus.

14% van de geregistreerde voertuigen is zelfbouw

Daarnaast blijkt dat op dit moment bijna 14% van de geregistreerde voertuigen zelfbouw is, dit zijn grofweg 9000 voertuigen. Bij zelfbouwvoertuigen mag de zelfbouwer zelf een constructieplaat aanbrengen en een VIN (voertuig identificatienummer) inslaan.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Verkoop John Deere-trekkers plust 29% in Nederland

In de eerste helft van 2023 zijn 115 John Deere-trekkers (+29%) meer op kenteken gezet ten opzichte van 2022. Steyr en...
Afbeelding artikel

Zo krijgt een nieuwe machine RDW-goedkeuring

Je mag met landbouwtrekkers alleen op de weg rijden als ze gekentekend zijn. Wat komt er zoal kijken bij een RDW-goedkeuring?
Afbeelding artikel

Trekker niet op kenteken verzekerd? € 400 boete

RDW kondigt aan vanaf 1 januari actief te gaan controleren op de verzekering op kenteken van (land)bouwvoertuigen.
Beheer
WP Admin