Terug naar nieuwsoverzicht

Registratie zelfbouwvoertuigen laat lang op zich wachten

Binnen de RDW verloopt de registratie van ‘standaard’ landbouwvoertuigen snel en voerspoedig. Binnen een aantal dagen na de registratie verstuurt de RDW de kentekenbewijzen en vervolgens de meldcodes. De verwerking van zelfbouw voertuigen laat echter langer op zich wachten.

De RDW laat weten op dit moment bezig te zijn met ‘zelfbouw voertuigen’ die in de maand september zijn geregistreerd. Na de registratie van een zelfbouwvoertuig verstuurt de RDW automatisch een mail waarin gevraagd wordt naar aanvullende gegevens. Dit is een foto van het ingeslagen nummer, een foto van de constructieplaat en een foto van het hele voertuig. Vervolgens beoordeeld de RDW handmatig de verzoeken tot registratie. Dit is volgens de RDW een tijdrovend en specialistische klus.

14% van de geregistreerde voertuigen is zelfbouw

Daarnaast blijkt dat op dit moment bijna 14% van de geregistreerde voertuigen zelfbouw is, dit zijn grofweg 9000 voertuigen. Bij zelfbouwvoertuigen mag de zelfbouwer zelf een constructieplaat aanbrengen en een VIN (voertuig identificatienummer) inslaan.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

RDW controleert WAM-registratie op (land)bouwvoertuigen

Zorg dat je trekkers en zelfrijdende werktuigen met een kenteken WAM-geregistreerd zijn bij RDW.
Afbeelding artikel

Geef kenteken van geregistreerd voertuig door aan verzekeraar

Meld je geregistreerde voertuig aan bij je verzekeraar. Dan volgt een koppeling in het centraal verzekeringsregister.
Afbeelding artikel

1 juli 2022: registratie landbouwvoertuig en kenteken verplicht

Kentekenplicht geldt vanaf 1 juli 2022 voor alle geregistreerde landbouwvoertuigen op de openbare weg, op een enkele uitzondering na.
Beheer
WP Admin