Terug naar nieuwsoverzicht

Registratie zelfbouwvoertuigen laat lang op zich wachten

Binnen de RDW verloopt de registratie van ‘standaard’ landbouwvoertuigen snel en voerspoedig. Binnen een aantal dagen na de registratie verstuurt de RDW de kentekenbewijzen en vervolgens de meldcodes. De verwerking van zelfbouw voertuigen laat echter langer op zich wachten.

De RDW laat weten op dit moment bezig te zijn met ‘zelfbouw voertuigen’ die in de maand september zijn geregistreerd. Na de registratie van een zelfbouwvoertuig verstuurt de RDW automatisch een mail waarin gevraagd wordt naar aanvullende gegevens. Dit is een foto van het ingeslagen nummer, een foto van de constructieplaat en een foto van het hele voertuig. Vervolgens beoordeeld de RDW handmatig de verzoeken tot registratie. Dit is volgens de RDW een tijdrovend en specialistische klus.

14% van de geregistreerde voertuigen is zelfbouw

Daarnaast blijkt dat op dit moment bijna 14% van de geregistreerde voertuigen zelfbouw is, dit zijn grofweg 9000 voertuigen. Bij zelfbouwvoertuigen mag de zelfbouwer zelf een constructieplaat aanbrengen en een VIN (voertuig identificatienummer) inslaan.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Ford-New Holland aan kop in top vijf trekkermerken’

Volgens RDW-registraties staat John Deere op plek 1, maar helemaal eerlijk is de top 5-lijst niet.
Afbeelding artikel

Stand van zaken uitgifte landbouwkentekenbewijzen

De RDW meldt volop bezig te zijn met het verwerken van de vele registratie aanvragen die gedaan zijn aan het einde...
Afbeelding artikel

Aantal geregistreerde trekkers overtreft verwachtingen

Er zijn heel veel (land)bouwvoertuigen in Nederland, zelfs meer trekkers dan vrachtwagens. Het aantal geregistreerde voertuigen heeft alle verwachtingen overtroffen. TREKKER...
Beheer
WP Admin