Terug naar nieuwsoverzicht

Uitgifte landbouwkentekenbewijzen loopt vertraging op

Registreer nu voertuigen en machines, zodat de aanvraag vóór 1 januari 2022 bij de RDW binnen is. Foto: Hans Prinsen.

Het verwerken van de aanvragen voor kentekens op landbouwvoertuigen loopt vertraging op. De RDW heeft het naar zeggen te druk om alle aanvragen voor de einddatum van 31 december 2021 te beoordelen. Dit blijkt uit een mail van de RDW.

Het verwerken van de aanvragen duurt langer doordat de afgelopen weken veel meer voertuigen zijn geregistreerd. Via een e-mail aan voertuigeigenaren die de afgelopen periode hun voertuig hebben geregistreerd maar nog geen kentekenbewijs hebben ontvangen laat de RDW weten dat het zijn best doet om alle aanvragen zo snel mogelijk te behandelen. Registreer nu voertuigen en machines, zodat de aanvraag vóór 1 januari 2022 bij de RDW binnen is.

Tot en met 31 december 2021

Voor zelfbouwmachines vraagt de RDW naar aanvullende gegevens zoals een foto van het VIN, typeplaatje en de gehele machine. Vaak duurt de registratie van deze voertuigen langer omdat deze handmatig verwerkt moeten worden. Tot 31 december 2021 mogen landbouwvoertuigen de openbare weg op, ook als het kentekenbewijs nog niet ontvangen is.

Vanaf 1 januari 2022

Vanaf 1 januari mogen trekkers of zelfrijders zonder kentekenbewijs niet meer de weg op. Aanhangwagens of ander getrokken materieel zonder kentekenbewijs mag wel op de openbare weg op, mits er niet harder dan 25 km/u wordt gereden. Daarnaast moet het getrokken voertuig voorzien zijn van een witte volgplaat. De RDW beseft dat het vervelend is dat voertuigen de openbare weg niet meer op mogen. De instantie meldt in overleg te zijn met de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en van Veiligheid & Justitie over een regeling voor voertuigen waarvoor de aanvraag na 1 januari 2022 nog niet is afgehandeld.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Ford-New Holland aan kop in top vijf trekkermerken’

Volgens RDW-registraties staat John Deere op plek 1, maar helemaal eerlijk is de top 5-lijst niet.
Afbeelding artikel

Stand van zaken uitgifte landbouwkentekenbewijzen

De RDW meldt volop bezig te zijn met het verwerken van de vele registratie aanvragen die gedaan zijn aan het einde...
Afbeelding artikel

Aantal geregistreerde trekkers overtreft verwachtingen

Er zijn heel veel (land)bouwvoertuigen in Nederland, zelfs meer trekkers dan vrachtwagens. Het aantal geregistreerde voertuigen heeft alle verwachtingen overtroffen. TREKKER...
Beheer
WP Admin