fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Uitgifte landbouwkentekenbewijzen loopt vertraging op

Registreer nu voertuigen en machines, zodat de aanvraag vóór 1 januari 2022 bij de RDW binnen is. Foto: Hans Prinsen.

Het verwerken van de aanvragen voor kentekens op landbouwvoertuigen loopt vertraging op. De RDW heeft het naar zeggen te druk om alle aanvragen voor de einddatum van 31 december 2021 te beoordelen. Dit blijkt uit een mail van de RDW.

Het verwerken van de aanvragen duurt langer doordat de afgelopen weken veel meer voertuigen zijn geregistreerd. Via een e-mail aan voertuigeigenaren die de afgelopen periode hun voertuig hebben geregistreerd maar nog geen kentekenbewijs hebben ontvangen laat de RDW weten dat het zijn best doet om alle aanvragen zo snel mogelijk te behandelen. Registreer nu voertuigen en machines, zodat de aanvraag vóór 1 januari 2022 bij de RDW binnen is.

Tot en met 31 december 2021

Voor zelfbouwmachines vraagt de RDW naar aanvullende gegevens zoals een foto van het VIN, typeplaatje en de gehele machine. Vaak duurt de registratie van deze voertuigen langer omdat deze handmatig verwerkt moeten worden. Tot 31 december 2021 mogen landbouwvoertuigen de openbare weg op, ook als het kentekenbewijs nog niet ontvangen is.

Vanaf 1 januari 2022

Vanaf 1 januari mogen trekkers of zelfrijders zonder kentekenbewijs niet meer de weg op. Aanhangwagens of ander getrokken materieel zonder kentekenbewijs mag wel op de openbare weg op, mits er niet harder dan 25 km/u wordt gereden. Daarnaast moet het getrokken voertuig voorzien zijn van een witte volgplaat. De RDW beseft dat het vervelend is dat voertuigen de openbare weg niet meer op mogen. De instantie meldt in overleg te zijn met de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en van Veiligheid & Justitie over een regeling voor voertuigen waarvoor de aanvraag na 1 januari 2022 nog niet is afgehandeld.

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Verkoop John Deere-trekkers plust 29% in Nederland

In de eerste helft van 2023 zijn 115 John Deere-trekkers (+29%) meer op kenteken gezet ten opzichte van 2022. Steyr en...
Afbeelding artikel

Zo krijgt een nieuwe machine RDW-goedkeuring

Je mag met landbouwtrekkers alleen op de weg rijden als ze gekentekend zijn. Wat komt er zoal kijken bij een RDW-goedkeuring?
Afbeelding artikel

Trekker niet op kenteken verzekerd? € 400 boete

RDW kondigt aan vanaf 1 januari actief te gaan controleren op de verzekering op kenteken van (land)bouwvoertuigen.
Beheer
WP Admin