fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

RDW: Veel landbouwvoertuigen mogen straks de weg niet meer op

Volgens de RDW loopt het aantal geregistreerde MMBS (rijdende werktuigen) flink achter. Eind september was nog geen 40% geregistreerd. Foto: Hans Prinsen

Dit jaar is er de mogelijkheid om zelf landbouwvoertuigen te registreren, zonder een (dure) technische schouwing door de RDW. Echter moeten er volgens de RDW nog zo’n 250.000 voertuigen geregistreerd worden.

De registratieaanvragen nemen volgens de organisatie sinds enkele weken wel toe, maar nog onvoldoende om zeker te zijn dat alle voertuigen zijn geregistreerd voor het einde van dit jaar. In de maanden juli, augustus en september zijn er in totaal zo’n 125.000 machines aangemeld. De 250.000 die nog moeten, riskeren dat de registratie niet voor 1 januari 2022 is afgerond. Is dit het geval, dan mag die machine niet meer op de openbare weg verschijnen. Dat brengt een praktisch nadeel mee, maar ook in de toekomst voorziet de RDW problemen wanneer kopers liever een geregistreerd voertuig aanschaffen.

Bijna 58.000 trekkers geregistreerd

De organisatie meldt dat zo’n 58% van het totaal verwachte aantal trekkers is geregistreerd. Het aantal aanhangers en verwisselbare uitrustingsstukken (o.a. gedragen machines) dat geregistreerd is naar verwachting 56%. Let op: wil je harder dan 25 km/u rijden met jouw getrokken werktuig, dan moet hij voorzien zijn van een gele kentekenplaat en dus ook geregistreerd zijn. Kijk hier wat je nodig hebt om jouw machine te registreren.

Tot en met 31 december

Registreren kan tot en met het einde van dit jaar voor €18 per registratie. Vanaf 1 januari 2022 kun je nog steeds registreren, maar zul je naar een keuringsstation moeten en rekent de organisatie minimaal €140 per machine. Registreren kan op de site van de RDW.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Ford-New Holland aan kop in top vijf trekkermerken’

Volgens RDW-registraties staat John Deere op plek 1, maar helemaal eerlijk is de top 5-lijst niet.
Afbeelding artikel

Stand van zaken uitgifte landbouwkentekenbewijzen

De RDW meldt volop bezig te zijn met het verwerken van de vele registratie aanvragen die gedaan zijn aan het einde...
Afbeelding artikel

Aantal geregistreerde trekkers overtreft verwachtingen

Er zijn heel veel (land)bouwvoertuigen in Nederland, zelfs meer trekkers dan vrachtwagens. Het aantal geregistreerde voertuigen heeft alle verwachtingen overtroffen. TREKKER...
Beheer
WP Admin