Terug naar nieuwsoverzicht

Foto verplicht bij registreren landbouwvoertuig

Op de foto moet het voertuig identificatienummer (VIN) duidelijk leesbaar zijn. Foto: Valerie Kuypers

Wie zijn landbouwvoertuig wil registreren, moet voortaan meteen bij de aanvraag een foto bijvoegen van het typeplaatje van het voertuig.

Deze verplichting gaat op 21 juni in, maakt bestuursorgaan RDW bekend. De verplichting geldt voor landbouwvoertuigen en voor de zogeheten MMBS (motorrijtuig met beperkte snelheid), en ook voor materieel getrokken door deze voertuigen. Op de foto moet het voertuig identificatienummer (VIN) duidelijk leesbaar zijn. Staat dat niet op het typeplaatje, dan is een aparte foto van het VIN nodig, aldus de RDW.

De nieuwe verplichting wordt ingevoerd om aanvragen sneller te kunnen behandelen. Nu moet de RDW naar eigen zeggen nog vaak nadere informatie en foto’s opvragen. De verplichting maakt een snellere afhandeling mogelijk.

Tot eind dit jaar

Registreren kan online. Dit kan tot de jaarwisseling. Daarna is een keuring nodig bij de RDW voordat registratie mogelijk is. Bij de registratie zijn verschillende gegevens nodig, naast het VIN zijn dat onder andere het merk van het voertuig, de handelsbenaming en het type. Lees hier wélke gegevens nodig zijn en waar je die kunt vinden.

Vragen over de registratie? Bekijk hier de top 10 meest gestelde vragen over het trekkerkenteken én de antwoorden daarop.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

RDW controleert WAM-registratie op (land)bouwvoertuigen

Zorg dat je trekkers en zelfrijdende werktuigen met een kenteken WAM-geregistreerd zijn bij RDW.
Afbeelding artikel

Geef kenteken van geregistreerd voertuig door aan verzekeraar

Meld je geregistreerde voertuig aan bij je verzekeraar. Dan volgt een koppeling in het centraal verzekeringsregister.
Afbeelding artikel

1 juli 2022: registratie landbouwvoertuig en kenteken verplicht

Kentekenplicht geldt vanaf 1 juli 2022 voor alle geregistreerde landbouwvoertuigen op de openbare weg, op een enkele uitzondering na.
Beheer
WP Admin