fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Foto verplicht bij registreren landbouwvoertuig

Op de foto moet het voertuig identificatienummer (VIN) duidelijk leesbaar zijn. Foto: Valerie Kuypers

Wie zijn landbouwvoertuig wil registreren, moet voortaan meteen bij de aanvraag een foto bijvoegen van het typeplaatje van het voertuig.

Deze verplichting gaat op 21 juni in, maakt bestuursorgaan RDW bekend. De verplichting geldt voor landbouwvoertuigen en voor de zogeheten MMBS (motorrijtuig met beperkte snelheid), en ook voor materieel getrokken door deze voertuigen. Op de foto moet het voertuig identificatienummer (VIN) duidelijk leesbaar zijn. Staat dat niet op het typeplaatje, dan is een aparte foto van het VIN nodig, aldus de RDW.

De nieuwe verplichting wordt ingevoerd om aanvragen sneller te kunnen behandelen. Nu moet de RDW naar eigen zeggen nog vaak nadere informatie en foto’s opvragen. De verplichting maakt een snellere afhandeling mogelijk.

Tot eind dit jaar

Registreren kan online. Dit kan tot de jaarwisseling. Daarna is een keuring nodig bij de RDW voordat registratie mogelijk is. Bij de registratie zijn verschillende gegevens nodig, naast het VIN zijn dat onder andere het merk van het voertuig, de handelsbenaming en het type. Lees hier wélke gegevens nodig zijn en waar je die kunt vinden.

Vragen over de registratie? Bekijk hier de top 10 meest gestelde vragen over het trekkerkenteken én de antwoorden daarop.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Verkoop John Deere-trekkers plust 29% in Nederland

In de eerste helft van 2023 zijn 115 John Deere-trekkers (+29%) meer op kenteken gezet ten opzichte van 2022. Steyr en...
Afbeelding artikel

Zo krijgt een nieuwe machine RDW-goedkeuring

Je mag met landbouwtrekkers alleen op de weg rijden als ze gekentekend zijn. Wat komt er zoal kijken bij een RDW-goedkeuring?
Afbeelding artikel

Trekker niet op kenteken verzekerd? € 400 boete

RDW kondigt aan vanaf 1 januari actief te gaan controleren op de verzekering op kenteken van (land)bouwvoertuigen.
Beheer
WP Admin