Terug naar nieuwsoverzicht

Foto verplicht bij registreren landbouwvoertuig

Op de foto moet het voertuig identificatienummer (VIN) duidelijk leesbaar zijn. Foto: Valerie Kuypers

Wie zijn landbouwvoertuig wil registreren, moet voortaan meteen bij de aanvraag een foto bijvoegen van het typeplaatje van het voertuig.

Deze verplichting gaat op 21 juni in, maakt bestuursorgaan RDW bekend. De verplichting geldt voor landbouwvoertuigen en voor de zogeheten MMBS (motorrijtuig met beperkte snelheid), en ook voor materieel getrokken door deze voertuigen. Op de foto moet het voertuig identificatienummer (VIN) duidelijk leesbaar zijn. Staat dat niet op het typeplaatje, dan is een aparte foto van het VIN nodig, aldus de RDW.

De nieuwe verplichting wordt ingevoerd om aanvragen sneller te kunnen behandelen. Nu moet de RDW naar eigen zeggen nog vaak nadere informatie en foto’s opvragen. De verplichting maakt een snellere afhandeling mogelijk.

Tot eind dit jaar

Registreren kan online. Dit kan tot de jaarwisseling. Daarna is een keuring nodig bij de RDW voordat registratie mogelijk is. Bij de registratie zijn verschillende gegevens nodig, naast het VIN zijn dat onder andere het merk van het voertuig, de handelsbenaming en het type. Lees hier wélke gegevens nodig zijn en waar je die kunt vinden.

Vragen over de registratie? Bekijk hier de top 10 meest gestelde vragen over het trekkerkenteken én de antwoorden daarop.

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Registreer óók voertuigen met GV-kenteken

Bestaande (land)bouwvoertuigen met een GV-kenteken moeten ook in 2021 worden geregistreerd bij de RDW. Bestaande GV-kentekens blijven ook na 2021 geldig...
Afbeelding artikel

Registratie en kentekening van quad of gator

Vanaf 1 januari 2021 tot 1 januari 2022 kunnen bestaande trekkers, zelfrijders, getrokken werktuigen zonder keuring bij de RDW worden geregistreerd....
Afbeelding artikel

Nog maar drie op de tien (land)bouwvoertuigen geregistreerd

Op 1 juli zijn er 164.000 van de naar schatting 550.000 (land)bouwvoertuigen geregistreerd meld de RDW. Dat zijn 100.000 trekkers, 43.000...