Terug naar nieuwsoverzicht

TOTY 2021 naar Agco-merken

Massy Ferguson wint de overal award voor Tractor of the Year 2021 met haar nieuwe 8S-serie. Een trekker die wint vanwege haar nieuwe design, zeer bijzondere en ruime cabine.

De merken Massey Ferguson, Valtra en Fendt winnen achtereenvolgens de drie Tractor Of The Year (TOTY) prijzen voor 2021. Claas wint de duurzaamheidsprijs met haar Cemos systeem.

Elk jaar zijn er drie TOTY-awards weg te geven: de algemene TOTY-award, die van beste boerentrekker (Best of Utility) en die van beste smalspoortrekker (Best of Specialized). Achtereenvolgens zijn deze awards vandaag gewonnen door de Massey Ferguson 8S.265, de Valtra G-135 en de Fendt 211 V Vario. Alle drie de prijzen gaan dus naar huize Agco.

(lees verder onder de foto)

Valtra wint met haar splinternieuwe G-serie de Toty-categorie van beste boerentrekker (Best of Utility). De trekker is vernieuwend qua design en vooral in combinatie met voorladerwerk.

Valtra wint met haar splinternieuwe G-serie de Toty-categorie van beste boerentrekker (Best of Utility). De trekker is vernieuwend qua design en vooral in combinatie met voorladerwerk. – Foto: Mark Pasveer

Duurzaamheidsprijs naar Claas

Sinds twee jaar is er naast deze drie genoemde categorieën ook een duurzaamheidsprijs te winnen voor de beste innovatie die bijdraagt aan een duurzame inzet van trekkers. En dat kan op meerdere vlakken zijn zoals brandstofbesparing, elektrificatie of innovatie.

(lees verder onder de foto)

Claas wint de duurzaamheidsprijs, de TOTY-Sustainable, met haar zogenoemde Cemos-systeem. Een zelflerend chauffeur-assistentiesysteem dat onder andere tips geeft over bandenspanning, ballastering en instellingen.

Claas wint de duurzaamheidsprijs, de TOTY-Sustainable, met haar zogenoemde Cemos-systeem. Een zelflerend chauffeur-assistentiesysteem dat onder andere tips geeft over bandenspanning, ballastering en instellingen. – Foto: Bob Karsten

Dit keer is het Claas die ermee aan de haal gaat met haar zelflerende en chauffeur-adviserende Cemos-systeem in de Axion 900-serie. Alles over deze systemen kan je teruglezen in Trekker uitgave 375 (alleen toegankelijk voor abonnees).

Uitzendingen terugkijken

In tegenstelling tot alle eerdere jaren vond de prijsuitreiking niet plaats op de Agritechnica (oneven jaren) of op de Italiaanse Eima (even jaren). In plaats daarvan werd de hele ceremonie digitaal opgezet en vond de uitreiking plaats in een ware TV-studio zodat iedereen in Europa live kon meekijken. Terugkijken? Alle eerdere tv-uitzendingen en de uitreiking zijn terug te vinden via totydigital.com en via de algemene website van Tractor Of The Year.

Fendt is de winnaar van de categorie ‘Best of Specialized’ met haar nieuwe 211 V Vario. Bijzonder om te zien hoeveel techniek er in zo’n compacte trekker kan, zoals de nieuwe Fendt-one bediening.

Fendt is de winnaar van de categorie ‘Best of Specialized’ met haar nieuwe 211 V Vario. Bijzonder om te zien hoeveel techniek er in zo’n compacte trekker kan, zoals de nieuwe Fendt-one bediening.  – Foto: Jacco van Erkelens

Gerelateerde tags: , , , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Fendt komt met joystick-besturing voor trekkers

De Duitse machinefabrikant Fendt komt met joystick-besturing voor trekkers, waarbij je stuurt middels een joystick in je linker hand. Deze optie...
Afbeelding artikel

Blog | ‘De (on)zin van elektrificatie’

TREKKER-hoofdredacteur Bas van Hattum (l.) vraagt zich in zijn blog of elektrificatie het verschil moet gaan maken voor het klimaat.
Afbeelding artikel

Video | Hakseldag ter gelegenheid van 50 jaar Claas

Youngtimer Landtechnik im Einsatz, ondersteund door Claas, hield op zaterdag 16 september een hakseldag ter gelegenheid van 50 jaar Claas Jaguar-hakselaars.
Beheer
WP Admin