fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Fliegl Cargos-fabriek officieel geopend

De Duitse machinefabrikant Fliegl heeft de Cargos-fabriek in het Zuid-Duitse Kirchdorf bei Haag begin maart officieel geopend. Dat gebeurde tijdens een open dag. - Foto: Fliegl

Met het organiseren van een open dag heeft de Duitse machinefabrikant Fliegl begin maart zijn nieuwe Cargos-fabriek officieel geopend. Op de productielocatie in het Duitse Kirchdorf bei Haag bouwt Fliegl de Cargos-opraapwagens.

Tijdens de open dag organiseerde Fliegl rondleidingen door de productiehallen van de Cargos-fabriek. Het terrein is 20 ha groot, waarvan ruim 70.000 m2 is bebouwd.

In 2022 stopte de Duitse machinefabrikant Claas onverwacht met de productie van de Cargos-ladewagens. In 2023 nam Fliegl de productie over van de Cargos-opraapwagens van Claas. Fliegl startte met de bouw van een Cargos-fabriek in Zuid-Duitsland. Vorig jaar april rolde de eerste Fliegl Cargos-wagen van de band.

Meer Cargos-opraapwagens produceren

Fliegl produceert 97% van alle onderdelen voor de machines in eigen huis. Dit betekent dat er wordt gesneden, gefreesd, gelaserd, geverfd en gecoat. Tot de uiteindelijke montage. In de nieuwe Cargos-fabriek werken 35 mensen. Fliegl bouwt circa 60 opraapwagens per jaar.

De machinefabrikant heeft grote plannen met de Cargos-opraapwagen. Het is de bedoeling dat het aantal van 60 wagens op termijn wordt vergroot naar zo’n 300 opraapwagens per jaar. Fliegl produceert uitsluitend op bestelling.

Auteur: Annelies Bakker

Op zoek naar een gebruikte Cargos-opraapwagen? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Ron Smit (Homburg): ‘Rabe-machines vullen ons programma mooi aan’

Ron Smit, productspecialist bij Homburg Holland, legt uit waarom Homburg nu ook ploegen en rotorkopeggen van Rabe gaat importeren.
Afbeelding artikel

Toegang tot internet via CNH en Intelsat

CNH Industrial wil ook in de meest afgelegen landbouwgebieden toegang tot snel internet en gaat samenwerken met satellietbedrijf Intelsat.
Afbeelding artikel

Tolsma-Grisnich en Schouten sorteren samen

Invaro Group - waaronder Schouten Agri Solutions valt - en Tolsma-Grisnich zijn actief in de sorteertechniek en werken vanaf 1 mei...
Beheer
WP Admin