fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Miniaturenbeurs L.C.N. mekka voor liefhebbers van landbouwminiaturen

Een diorama op miniaturenbeurs L.C.N. Op 12 en 13 oktober organiseert Landbouwminiaturen Club Nederland (L.C.N.) zijn 34e miniaturenbeurs. Voor het tweede jaar op rij is de beurs in Expo Houten. – Foto: Martin Smits

Voor het tweede jaar op rij is Expo Houten het mekka voor liefhebbers van landbouwminiaturen. Landbouwminiaturen Club Nederland (L.C.N.) organiseert daar op 12 en 13 oktober zijn 34e miniaturenbeurs.

Miniaturenbeurs L.C.N. stond jarenlang bekend als ‘de beurs in Zwolle’. Vorig jaar is de miniaturenbeurs verplaatst van de IJsselhallen in Zwolle naar het beursgebouw Expo Houten aan de Meidoornkade in Houten (U.). Het beursgebouw ligt pal aan de A27 en is daardoor makkelijk bereikbaar met veel gratis parkeerplaatsen.

Beursmodel 2024: Fendt Vario 726

Het beursmodel van 2024 is een Fendt Vario 726. Dit model is verkrijgbaar op de stand van L.C.N. De aanschafprijs bedraagt €40. Het trekkermodel wordt geleverd in een speciale verpakking en is op veel punten aangepast aan het standaard Siku-model. De oplage is 2.250 stuks.

Het beursmodel van 2024 is de Fendt Vario 726. – Foto: Jan Groot Jebbink
Het beursmodel van 2024 is de Fendt Vario 726. – Foto: Jan Groot Jebbink

Gedetailleerde diorama’s

Diorama’s (in miniatuur nagebouwde landschappen) zijn ook dit jaar weer volop te bewonderen in Houten. Er zijn niet alleen diorama’s in de populaire schaal 1:32, maar ook in 1:87 (HO), met vaak zeer verrassende detaillering. Schaal 1:87 is in de treinenwereld heel bekend, HO is het populairste schaalmodel.

Dit heeft de beurs te bieden

  • Ruim 200 standhouders uit binnen- en buitenland
  • Meer dan 800 tafels
  • 7.000 m2 beursvloer
  • Prachtige diorama’s
  • Veel aanverwante zaken voor zelf- en verbouw
  • Zeldzame en nieuwe modellen in verschillende schalen
  • Buitenlandse miniaturenclubs uit onder meer België, Frankrijk, Zweden en Denemarken
  • Miniaturenbeurs vanaf 10 uur open voor publiek

    De beurs is op beide dagen vanaf 10.00 uur open voor publiek. Op zaterdag 12 oktober tot 17.00 uur en op zondag 13 oktober tot 16.00 uur. Toegangskaarten zijn aan de kassa verkrijgbaar, maar ook online te bestellen via de website van vereniging Agritoy/L.C.N. De entree is € 10,00 per persoon, kinderen tot 13 jaar gratis.

    Auteur: Martin Smits

    Lees ook: Zo bouwt miniaturenclub L.C.N. zijn clubmodel

    Gerelateerde tags: , ,

    Gerelateerde artikelen

    Afbeelding artikel

    FOTO | In elke schaal en prijsklasse een model op landbouwminiaturenbeurs L.C.N.

    Tijdens de drukbezochte miniaturenbeurs van L.C.N. wordt flink uitgepakt; in bijna elke schaal en prijsklasse is wel een model te vinden.
    Afbeelding artikel

    Franse vakbeurs Sima wordt AgriSima

    De grootste vakbeurs van landbouwmachines in Frankrijk, de Sima, krijgt een nieuwe naam. In 2026 gaat AgriSima van start.
    Afbeelding artikel

    McCormick X7 krijgt nieuwe Clever Cab-cabine

    De Italiaanse trekkerfabrikant Argo rust de McCormick X7-serie uit met de Clever Cab. De fabrikant toont de cabine in november op...
    Beheer
    WP Admin