fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Gespot: prototype 16-rijige Kemper-maisbek

Op de foto een prototype van een 16-rijige Kemper-maisbek. Het gaat om een spionagefoto, maar de oplettende lezer ziet ook nieuwe details aan de hakselaar. – Foto: Profi.de

Met acht trommels en twee rijen per trommel zou dit voorzetstuk van Kemper in één werkgang 16 rijen kunnen oogsten. Het gaat om een spionagefoto van de Duitse website Profi.de. De oplettende lezer ziet ook nieuwe details aan de John Deere-hakselaar.

Al zijn de details op deze spionagefoto van een 16-rijige Kemper-maisbek niet goed zichtbaar, de cabine komt qua design overeen met die van de John Deere X9-combine. Het prototype van John Deere en Kemper heeft een werkbreedte van 12 meter en kan dus 16 rijen met een rijafstand van 75 cm oogsten.

Geen details bekend

Over het opklappen, de gewichten en verdere details wil de machinefabrikant nog geen antwoord geven. De verwachting is wel dat dit geen projectstudie is zoals op vakbeurs Agritechnica 2023, toen Kemper met een 20-rijer voor opschudding zorgde. Deze machine lijkt vroeg of laat op de markt te komen.

Auteur: Robin Looman

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Veel automatiek in nieuwe cabine John Deere T6 800-maaidorser

De grootste verandering aan de John Deere T6 800-maaidorser is de nieuwe cabine. Die komt van de grote X9-combine.
Afbeelding artikel

VIDEO | Meerijden met John Deere T6 800-maaidorser

John Deere introduceert 8 nieuwe combinemodellen, ondergebracht in de nieuwe T5- en T6-series. De T6 800 is de grootste maaidorser.
Afbeelding artikel

VIDEO | New Holland TX68-maaidorser oogst zonnebloempitten in Frankrijk

Een New Holland TX68-maaidorser oogst zonnebloempitten in het Franse Bernac. De oogst is pas begin oktober goed op gang gekomen.
Beheer
WP Admin