fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe Kemper-bekken gaan langer mee

Meest vernieuwend is dat de Kemper-bekken in de series 300-Pro en 400-Pro optioneel zijn te voorzien van slijtdelen van Hardox-staal. Op zandgrond en op gronden waar mais kort wordt gestoppeld kunnen deze stalen slijtdelen volgens de fabrikant een fors verschil maken. - Foto: Kemper

De Duitse machinefabrikant Kemper introduceert twee nieuwe series Kemper-bekken voor mais en gps: 300-Pro en 400-Pro. Meest vernieuwend is dat Kemper veel slijtdelen van Hardox-staal optioneel kan leveren.

De belofte van Kemper is dat deze nieuwe Kemper-bekken een levensduur hebben die twee keer zo lang is ten opzichte van normaal staal. De Hardox-slijtdelen zijn als optie leverbaar voor de trommels, zaagbladen en de glijschotels. Met name op zandgrond en op gronden waar mais kort wordt gestoppeld kunnen deze stalen slijtdelen een fors verschil maken.

Verbeterde klauwen aan trommels

Verder heeft Kemper een aantal detailverbeteringen doorgevoerd, zoals verbeterde klauwen aan de trommels die mais beter meenemen en doorvoeren naar de invoer van de hakselaar. Ook is er sprake van een breed doorvoerkanaal en een sneller demonteerbaar bovendeel (deksel) van elke trommel.

Kemper meldt een meerprijs van €1.500 tot €3.000, afhankelijk van de werkbreedte van de maisbek. De fabrikant toont de nieuwe Kemper-bekken tijdens vakbeurs Agritechnica van 12-18 november in Hannover (D.).

Auteur: Bas van Hattum

Lees ook: Graspick-up 30R van John Deere en Kemper voedt zonder beperkingen zware hakselaar

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Hakselaar, opraapwagen, balenpers: welke inkuiltechniek wint?

Wat is de beste manier van inkuilen? Met de opraapwagen, de hakselaar of de balenpers? TREKKER test drie inkuiltechnieken.
Afbeelding artikel

CropVision ook beschikbaar voor melkveehouders

Melkveehouders kunnen voortaan via CropVision precies vastleggen wat op welk perceel gebeurt. Denk aan beweiding, bemesting en inkuilen.
Afbeelding artikel

BLOG | ‘De ‘boerenmachine’ en ‘loonwerkersmachine’ bestaan niet meer’

We spreken niet langer over typische boerenmachines of loonwerkersmachines, concludeert TREKKER-hoofdredacteur Bas van Hattum in zijn blog.
Beheer
WP Admin