fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe Kemper-bekken gaan langer mee

Meest vernieuwend is dat de Kemper-bekken in de series 300-Pro en 400-Pro optioneel zijn te voorzien van slijtdelen van Hardox-staal. Op zandgrond en op gronden waar mais kort wordt gestoppeld kunnen deze stalen slijtdelen volgens de fabrikant een fors verschil maken. - Foto: Kemper

De Duitse machinefabrikant Kemper introduceert twee nieuwe series Kemper-bekken voor mais en gps: 300-Pro en 400-Pro. Meest vernieuwend is dat Kemper veel slijtdelen van Hardox-staal optioneel kan leveren.

De belofte van Kemper is dat deze nieuwe Kemper-bekken een levensduur hebben die twee keer zo lang is ten opzichte van normaal staal. De Hardox-slijtdelen zijn als optie leverbaar voor de trommels, zaagbladen en de glijschotels. Met name op zandgrond en op gronden waar mais kort wordt gestoppeld kunnen deze stalen slijtdelen een fors verschil maken.

Verbeterde klauwen aan trommels

Verder heeft Kemper een aantal detailverbeteringen doorgevoerd, zoals verbeterde klauwen aan de trommels die mais beter meenemen en doorvoeren naar de invoer van de hakselaar. Ook is er sprake van een breed doorvoerkanaal en een sneller demonteerbaar bovendeel (deksel) van elke trommel.

Kemper meldt een meerprijs van €1.500 tot €3.000, afhankelijk van de werkbreedte van de maisbek. De fabrikant toont de nieuwe Kemper-bekken tijdens vakbeurs Agritechnica van 12-18 november in Hannover (D.).

Auteur: Bas van Hattum

Lees ook: Graspick-up 30R van John Deere en Kemper voedt zonder beperkingen zware hakselaar

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Effectiever bemesten voor top-efficiënte grasteelt

Melkveehouder Van Velde wil weten hoeveel gras hij elk jaar oogst en hoe efficiënt dat gebeurt. Zijn doel: meer gras en...
Afbeelding artikel

LMB Beuving levert dubbele telescopische veegband voor voer aanschuiven

LMB Beuving in Ruinen (Dr.) heeft dit voorjaar een dubbele telescopische veegband gebouwd om voer in de stal aan te schuiven.
Afbeelding artikel

Stilstaande wielen verleden tijd met vernieuwde Kaweco Radium Tractie-silagewagens

De investering in Kaweco Radium Tractie-silagwagen is fors, maar sleepkabels, extra trekkers en tijdverlies door vastzitten zijn verleden tijd.
Beheer
WP Admin