fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Lemken vernieuwt compacte schijveneggen Rubin 10

Volgend jaar levert de Duitse machinefabrikant Lemken de compacte schijveneggen Rubin 10 in een starre driepunts uitvoering (Rubin 10 MR) en een halfgedragen opklapbare versie (Rubin 10 TF). Een 3 meter in de hefinrichting is in Nederland nog steeds een veel verkochte variant. Halfgedragen met 6 of 7 meter werkbreedte wordt overigens ook in Nederland steeds belangrijker. – Foto’s: Lemken

Volgend jaar levert de Duitse machinefabrikant Lemken de compacte schijveneggen Rubin 10 in een starre driepunts uitvoering als Rubin 10 MR (Mounted-Rigid) en de halfgedragen opklapbare versie als Rubin 10 TF (Trailed-Foldable). De MR is leverbaar tot 4 meter werkbreedte. De TF varieert van 4 tot 7 meter.

Bij de halfgedragen compacte schijveneg Rubin 10 TF heeft Lemken de ruimte tussen de twee rijen schijven met 15 centimeter vergroot naar 135 centimeter. Meer ruimte in het werktuig verkleint de kans op verstoppingen.

Op de TF versie is er nu de optie een snijwals in de front of een rij veertanden die als kluitendrukker/egalisatie-werktuig werken. Dat laatste is afkomstig van de compacte schijveneg Heliodor en wordt vooral gebruikt als het werktuig voor zaaibedbereiding wordt ingezet.

De snijwals is een rotor met zes cilindrisch geplaatste messen. Om stoppels met veel stroresten te bewerken is een strohark leverbaar, die zorgt dat het stro gelijkmatig wordt gespreid.

De halfgedragen TF-uitvoering op de foto in een min of meer standaarduitvoering is ook te voorzien van een snijrol of een veerbelast kluitenrek voorop.
De halfgedragen TF-uitvoering op de foto in een min of meer standaarduitvoering is ook te voorzien van een snijrol of een veerbelast kluitenrek voorop.

Keuze uit nalooprollen

Je kunt kiezen uit verschillende nalooprollen. Dat kan een enkele of een dubbele rol zijn. Voor zowel de MR als de TF heeft Lemken een snelwisselsysteem ontwikkeld om wisselen van rollen eenvoudig te maken.

De compacte schijveneggen Rubin 10 zijn voorzien van schijven met een diameter van 64,5 centimeter. De Heliodor is een compactere schijveneg met 51 centimeter schijven.

Prijs vernieuwde compacte schijveneggen Rubin 10

Machinefabrikant Lemken levert de Rubin MR/300 voor 19.886 en de Rubin 10 TF/600 voor €66.292. Voor de 3 meter brede messenringwals MSW 600 betaal je €5.343. De 6 meter brede messenringwals MSW 600 staat in de prijslijst voor €10.687. De 6 meter brede snijwals kost €10.125 en de 6 meter brede stroverdeeleg €4.393.

Auteur: Martin Smits

Lees ook: Deze schijveneggen zijn te koop in Nederland

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe opties voor Pöttinger Servo-ploegen 2000 en 4000

Pöttinger levert de Servo 4000-ploeg vanaf 2025 ook als onlandploeg. De Servo 2000-wentelploeg krijgt hydraulische snijbreedteverstelling.
Afbeelding artikel

VIDEO | Zes woelers tonen effect diepe grondbewerking

Zes woelers tonen verschillende woeltechnieken tijdens een velddemo in Nieuw-Beerta (Gr.). Bekijk de effecten van diepe grondbewerking.
Afbeelding artikel

VIDEO | Pöttinger toont nieuwe en vernieuwde werktuigen

Bekijk nieuwe en vernieuwde werktuigen voor de akkerbouw van machinefabrikant Pöttinger, zoals de Plano VT 6060 en Lion V6040.
Beheer
WP Admin