fbpx
Terug naar video overzicht

Video | Lemken-schijveneg Rubin 10/1000 met nieuw wielstel

De Duitse machinefabrikant Lemken introduceert een nieuwe halfgedragen schijveneg: de Rubin 10 met een werkbreedte van 10 meter. De compacte schijveneg klapt op in twee delen, maar blijft in transport onder 4 meter hoogte en binnen 3 meter werkbreedte. Daardoor is de Rubin 10/1000 in heel Europa toegelaten op de openbare weg.
Het wielstel is voorzien van luchtremmen. In het werk blijven de wielen omhoog staan. Bij het draaien op de kopakker rijdt het werktuig op de looprollen achterop. De machine is voorzien van elektrische meting op de dieptestelcilinders, die ook automatisch voor het volgen van contouren zorgen. In- en uitklappen voor transport gebeurt met een hydraulische stuurschuif vanaf de trekker.
De Rubin 10/1000 is geschikt voor trekkers tot 500 pk. De machine is voorzien van Duramaxx geharde schijven met een diameter van 64 centimeter en 6 millimeter dikte. Prijsindicatie Rubin 10/1000: € 160.000.

Beheer
WP Admin