fbpx
Terug naar video overzicht

VIDEO | Pöttinger toont nieuwe en vernieuwde werktuigen

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger presenteerde de laatste week van augustus een aantal nieuwe en vernieuwde werktuigen voor de akkerbouw. Zo volgen de Oostenrijkers de trend naar ondiepe stoppelbewerking met de introductie van een volledig nieuwe getrokken cultivator: de 6 meter breed werkende Plano VT6060.

Nieuwe cultivator Plano VT 6060

De nieuwe cultivator Plano VT 6060 van Pöttinger is geschikt voor ondiepe stoppelbewerking, maar ook voor zaaibedbereiding en het losmaken van de grond tot een diepte van 15 cm. De cultivator is vanaf januari 2025 leverbaar.

Lion V6040 nieuw in rotorkopeg-programma

Bij de rotorkopeggen is de Lion V6040 nieuw in het programma. Deze lichtere 6 meter machine is berekend op trekkers tot 320 pk. De Lion 6002C die Pöttinger al langer in het zijn gamma rotorkopeggen heeft, werkt met trekkers tot 500 pk.

Update schijveneg/zaaimachine-combi Fox 3000D

Volgend jaar levert Pöttinger de Fox 3000D. Deze schijveneg/zaaimachine-combinatie bestaat in de basis al sinds 2013, maar heeft een paar interessante wijzigingen ondergaan. De mechanische zaaimachine is apart te heffen door deze met een hydraulische topstang voorover te trekken. De werkdiepte van de rotorkopeg is hydraulisch instelbaar zonder dat de werkdiepte van de zaaimachine verandert. Bovendien is de schijveneg in sets van twee in plaats van vier schijven gemonteerd. Zo is het werktuig beter bodemvolgend.

De machinefabrikant levert op schijveneggen in combinatie met de Amico-fronttank een pneumatische zaaimachine voor groenbemesters en/of kunstmest. Door de uitstroomopeningen te verdraaien kun je op de grond strooien of meer in de grond.

Ook onland ploegen met Servo 4000

Volgend jaar is driepunts wentelploeg Servo 4000 ook als on-landploeg leverbaar. Pöttinger leverde die mogelijkheid tot nu alleen op de halfgedragen ploegen. Omschakelen is een kwestie van de hydrauliek bedienen en een kraan omzetten. De breedte van het uitzwenken bij de on-landtoepassing is in te stelen door het verdraaien en afstellen van een aanslag. De Servo 4000 is leverbaar in een 4, 5 en 6-schaaruitvoering.

Wentelploeg Servo 2000 is volgend jaar de opvolger van de Servo 25. Een ploeg voor trekkers tot 130 pk. In Nova-uitvoering heeft de Servo 2000 hydraulische snijbreedte verstelling. Ook de aanspanning is gewijzigd om beter voorbereid te zijn op trekkers op hoge banden. De Servo 2000 is er in een 3- en 4-schaaruitvoering.

Auteur/videograaf: Martin Smits

Beheer
WP Admin