fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Pöttinger maakt Lion-rotorkopeggen toegankelijker

Een bijzondere afstelling op de Lion-rotorkopeggen van Pöttinger is dat je de aankoppelpunten van de trekstangen (de kogels) heel makkelijk via een pen-gatverbinding kan verstellen over een afstand van 15 centimeter. - Foto: Pöttinger

De Oostenrijkse machinefabrikant Pöttinger heeft zijn Lion-rotorkopeggen op een aantal punten verbeterd en de in- en afstellingen makkelijker gemaakt.

Een bijzondere afstelling op de Lion-rotorkopeggen van Pöttinger is dat je de aankoppelpunten van de trekstangen (de kogels) heel makkelijk via een pen-gatverbinding kan verstellen over een afstand van 15 centimeter. Dus afhankelijk van de trekker en de grootte van de trekkerbanden, hang je de machine zo kort mogelijk tegen de trekker zodat je zo veel mogelijk gewicht op de vooras van de trekker houdt.

Beschermkappen korter op de machine

Links en rechts van de rotorkopeg zijn de beschermkappen korter op de machine geplaatst, zodat je deze niet meer hoeft op te klappen voor transport. Voor extreme bodemomstandigheden, zoals dikke kluiten, kun je deze beschermkappen nog wel iets naar buiten verstellen tijdens het werk.

Daarnaast is het egalisatiebord via één sleutel te verstellen in hoogte. Ook is het frame meer open zodat je beter zicht hebt op het werk van de kopeg óf de (opbouw)zaaimachine die je kunt combineren met de Lion-kopeggen.

Geschikt voor motorvermogens tot 270 pk

De Lion-rotorkopeggen zijn verkrijgbaar in werkbreedtes van 2,5, 3 en 4 meter. In de zwaarste uitvoering zijn ze geschikt voor motorvermogens tot 270 pk. Pöttinger toont de vernieuwde Lion-rotorkopeggen op vakbeurs Agritechnica, van 12-18 november in Hannover (D.).

Auteur: Bas van Hattum

Ben je op zoek naar gebruikte Pöttinger Lion-rotorkopeggen? Kijk op Traktorpool.nl

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

New Holland stopt met verkoop van ploegen

New Holland stopt met de verkoop van ploegen en heeft de Zweedse fabriek verkocht. Een Duits bedrijf heeft de ploegenfabriek overgenomen.
Afbeelding artikel

AVR viert 175e verjaardag met Puma 4.0 Limited Edition

De Belgische machinefabrikant AVR viert zijn 175-jarig bestaan met de levering van de zelfrijdende aardappelrooier Puma 4.0 Limited Edition.
Afbeelding artikel

Tsjechische SMS levert Talon Green-graslandwoeler

De Tsjechische machinefabrikant SMS heeft diepwoeler Talon Green gebouwd om verdichte graslandbodems weer los te maken.
Beheer
WP Admin