fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Opklapbare rotorkopeg van Pöttinger

Het Oostenrijkse familiebedrijf Pöttinger presenteert de opklapbare Lion 403 C en 503 C van respectievelijk 4 en 5 meter werkbreedte. Onlangs kwam het bedrijf al met een nieuwe opklapbare zaaimachine en fronttank.

De twee zwaarste modellen van de rotorkopeg zijn bestand tegen vermogens tot 320 pk. Alle afstellingen gebeuren aan de zijkant en zijn daardoor ergonomischer.

Compacte bouw

Het aanbouwbok is samen met het opklapframe óp de machine gemonteerd. Dit resulteert volgens Pöttinger in een compacte en een korte machine. Het Oostenrijkse bedrijf zegt dat hij 30 cm korter is dan alle andere opklapbare rotorkopeggen. Het zwaartepunt verschuift daarmee dichter naar de trekker en daardoor is er meer druk op de vooras. Op de weg vouwen de modellen zich op tot een buitenbreedte van 255 cm. Ook de zaaiopbouw schuift mee naar voren, wat het weggedrag van de combinatie ten goede komt. De twee Lion-modellen hebben per meter 4 rotoren.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Pöttinger levert nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens

Pöttinger introduceert een nieuwe serie Boss 3000-opraapwagens. Deze serie vervangt de Euroboss-opraapwagens.
Afbeelding artikel

25% mest besparen met Pudama-zaaitechniek van Kverneland

Kverneland ontwikkelde voor de Optima TF Profi SX een innovatieve zaaitechniek, die 25% kunstmest bespaart met behoud van opbrengst.
Afbeelding artikel

Pöttinger introduceert Boss 3000 Master-opraapwagen

De Pöttinger Boss 3000-opraapwagen is bedoeld voor kleinere bedrijven. Het Pöttinger Evomatic-systeem vergt volgens de fabrikant minder onderhoud.
Beheer
WP Admin