Terug naar nieuwsoverzicht

Opklapbare rotorkopeg van Pöttinger

Het Oostenrijkse familiebedrijf Pöttinger presenteert de opklapbare Lion 403 C en 503 C van respectievelijk 4 en 5 meter werkbreedte. Onlangs kwam het bedrijf al met een nieuwe opklapbare zaaimachine en fronttank.

De twee zwaarste modellen van de rotorkopeg zijn bestand tegen vermogens tot 320 pk. Alle afstellingen gebeuren aan de zijkant en zijn daardoor ergonomischer.

Compacte bouw

Het aanbouwbok is samen met het opklapframe óp de machine gemonteerd. Dit resulteert volgens Pöttinger in een compacte en een korte machine. Het Oostenrijkse bedrijf zegt dat hij 30 cm korter is dan alle andere opklapbare rotorkopeggen. Het zwaartepunt verschuift daarmee dichter naar de trekker en daardoor is er meer druk op de vooras. Op de weg vouwen de modellen zich op tot een buitenbreedte van 255 cm. Ook de zaaiopbouw schuift mee naar voren, wat het weggedrag van de combinatie ten goede komt. De twee Lion-modellen hebben per meter 4 rotoren.

Gerelateerde tags: , , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Amazone levert Centaya C met dubbele zaadbak

Amazone breidt zijn programma pneumatische opbouwzaaimachines uit met de Centaya-C.
Afbeelding artikel

Pöttinger verfijnt voorwand van Europrofi Combiline

Oostenrijkse fabrikant Pöttinger verfijnt de voorwand van de Europrofi Combiline-opraapwagens met een extra sensor. Volgens de machinebouwer vult de wagen op...
Afbeelding artikel

Zelfbouw dubbeldoel kopeg

Voor een akkerbouwer in Kollumerpomp paste Bakker adc uit Lutjegast onlangs een 5 meter brede Lemken Zirkon-rotorkopeg aan, om te kunnen...
Beheer
WP Admin