fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Liebherr bouwt wielladerfabriek op nieuwe locatie in Oostenrijk

Dit is de nieuwe productielocatie van de Liebherr-wielladerfabriek in het Oostenrijkse Wildon. Het terrein is 20 hectare groot en ligt dichtbij een doorgaande weg en het spoor.

Om aan de groeiende vraag naar wielladers te voldoen, bouwt machinefabrikant Liebherr in het Oostenrijkse Wildon een nieuwe fabriek. Hier gaat Liebherr ook de machines voor machinefabrikanten Claas en John Deere bouwen.

Momenteel komen alle kleine en middelgrote wielladers van Liebherr uit de fabriek in Bischofshofen in Oostenrijk. Op het 17 hectare grote terrein produceert Liebherr 7.000 wielladers per jaar. De fabrikant verwacht dat de vraag de komende jaren zal stijgen naar 10.000 stuks.

Bouw wielladers L 504 en L 518 op nieuwe locatie

Om aan de groeiende vraag te voldoen bouwt Liebherr 200 kilometer verderop een nieuwe wielladerfabriek. Op de nieuwe locatie worden de Liebherr-modellen L 504 tot L 518 geproduceerd evenals de modellen voor John Deere en Claas.

De nieuwe locatie is 20 hectare groot en ligt dichtbij een doorgaande weg en het spoor. Volgens de fabrikant is er voldoende gekwalificeerd personeel in deze regio.

Auteur: Robin Looman

Lees ook: Geïntegreerd weegsysteem op voorlader, wiellader of verreiker nog weinig verkocht

Gerelateerde tags:

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Gebroeders Geens onthult elektrische Knikmops KM 100 E op ATH

Op vakbeurs ATH 2024 onthult de Belgische machinefabrikant Gebroeders Geens zijn nieuwste elektrische Knikmops-model, de KM 100 E.
Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Afbeelding artikel

Blog | ‘Elektrificatietrend bij verreikers en shovels? Vergeet diesel niet’

Hoe zit het met elektrische varianten van shovels en verreikers? Moeten we ons hier op focussen en de dieselvarianten maar vergeten?
Beheer
WP Admin