fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Elektrische wiellader L 507 E van Liebherr klaar voor verkoop

Volgens de Duitse machinefabrikant LIebherr zijn de prestaties van de elektrische wiellader L 507 E vergelijkbaar met die van de dieselvariant. - Foto's: Liebherr

Wynmalen & Hausmann, de Nederlandse importeur van Liebherr-machines, verwacht in het eerste kwartaal van 2024 de eerste levering van de 5,7 tons elektrische wielladers L 507 E van Liebherr binnen te krijgen.

De elektrische wiellader L 507 E van de Duitse machinefabrikant Liebherr is uitgerust met een continu vermogen elektromotor van maximaal 30 kW en minimaal15 kW in combinatie met een 32,2 kWh of – optioneel – een dubbel 64,4 kWh accupakket. Je rijdt de shovel ‘gewoon’ via het bekende inchpedaal van machinefabrikant Liebherr. Tijdens het afremmen wordt automatisch elektrisch vermogen teruggewonnen.

De elektrische wiellader Liebherr L 507 E is uitgerust met een 30 kW maximaal en 15 kW continu vermogen elektromotor in combinatie met een 32,2 kWh of - optioneel - een dubbel 64,4 kWh-accupakket.

De elektrische wiellader Liebherr L 507 E is uitgerust met een 30 kW maximaal en 15 kW continu vermogen elektromotor in combinatie met een 32,2 kWh of – optioneel – een dubbel 64,4 kWh-accupakket.

Verschillende laadsystemen

Er zijn diverse laadsystemen leverbaar voor de L 507 E. Met de standaard normaallader 230V/12A (3,5kW) laad je een enkel pakket in een halve dag op. Met de laders 400V/15 of 32 laad je een enkel pakket in 1 à 2 uur op. Tot slot biedt de fabrikant ook nog een 45 kW-snellader aan, waarmee je een dubbelpakket binnen een uur van 10% naar 90% oplaadt.

Prestaties vergelijkbaar met dieselvariant

De prestaties van de L 507 E zijn vergelijkbaar met de dieselvariant aldus fabrikant Liebherr. De stereowiellader is bovendien uitgerust met zowel knik- als wielbesturing. De maximale rijsnelheid is 30 km/u.

Auteur: Robin Looman

Lees ook: Hoe pakt een elektrische shovel financieel uit?

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Elektrisch aangedreven werktuigendrager E-horse voor 'verzorgingswerk'

Werktuigendrager E-Horse heeft vierwielbesturing, is volledig elektrisch en licht van gewicht. Het voertuig is vooral bedoeld voor gewasverzorging.
Afbeelding artikel

Bobcat presenteert elektrische verreiker op Intermat in Parijs

Bobcat presenteert elektrische verreiker TL25.60e op Intermat in Parijs. Deze heeft hetzelfde nominale en hefvermogen als de dieselvariant.
Afbeelding artikel

Terex TL120-wiellader is simpel en degelijk, maar krappe cabine

TREKKER neemt een TL120-wiellader op de korrel. We vertellen je over de uitvoeringen en waarop te letten bij aanschaf van een...
Beheer
WP Admin