fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Elektrische wiellader L 507 E van Liebherr klaar voor verkoop

Volgens de Duitse machinefabrikant LIebherr zijn de prestaties van de elektrische wiellader L 507 E vergelijkbaar met die van de dieselvariant. - Foto's: Liebherr

Wynmalen & Hausmann, de Nederlandse importeur van Liebherr-machines, verwacht in het eerste kwartaal van 2024 de eerste levering van de 5,7 tons elektrische wielladers L 507 E van Liebherr binnen te krijgen.

De elektrische wiellader L 507 E van de Duitse machinefabrikant Liebherr is uitgerust met een continu vermogen elektromotor van maximaal 30 kW en minimaal15 kW in combinatie met een 32,2 kWh of – optioneel – een dubbel 64,4 kWh accupakket. Je rijdt de shovel ‘gewoon’ via het bekende inchpedaal van machinefabrikant Liebherr. Tijdens het afremmen wordt automatisch elektrisch vermogen teruggewonnen.

De elektrische wiellader Liebherr L 507 E is uitgerust met een 30 kW maximaal en 15 kW continu vermogen elektromotor in combinatie met een 32,2 kWh of - optioneel - een dubbel 64,4 kWh-accupakket.

De elektrische wiellader Liebherr L 507 E is uitgerust met een 30 kW maximaal en 15 kW continu vermogen elektromotor in combinatie met een 32,2 kWh of – optioneel – een dubbel 64,4 kWh-accupakket.

Verschillende laadsystemen

Er zijn diverse laadsystemen leverbaar voor de L 507 E. Met de standaard normaallader 230V/12A (3,5kW) laad je een enkel pakket in een halve dag op. Met de laders 400V/15 of 32 laad je een enkel pakket in 1 à 2 uur op. Tot slot biedt de fabrikant ook nog een 45 kW-snellader aan, waarmee je een dubbelpakket binnen een uur van 10% naar 90% oplaadt.

Prestaties vergelijkbaar met dieselvariant

De prestaties van de L 507 E zijn vergelijkbaar met de dieselvariant aldus fabrikant Liebherr. De stereowiellader is bovendien uitgerust met zowel knik- als wielbesturing. De maximale rijsnelheid is 30 km/u.

Auteur: Robin Looman

Lees ook: Hoe pakt een elektrische shovel financieel uit?

Gerelateerde tags: , ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Blog | ‘Elektrificatietrend bij verreikers en shovels? Vergeet diesel niet’

Hoe zit het met elektrische varianten van shovels en verreikers? Moeten we ons hier op focussen en de dieselvarianten maar vergeten?
Afbeelding artikel

Bobcat maakt L75 en L85 wielladers luxer, sneller en sterker

Machinefabrikant Bobcat kondigt een aantal nieuwe opties voor de L75 en L85 wielladers aan. Zo zullen deze compacte wielladers worden uitgerust...
Afbeelding artikel

Oproep: deel je ervaringen met de Terex TL-shovel

TREKKER is benieuwd naar jouw ervaringen met een trekker uit de Valtra N4-serie vierde generatie (2015-2021). Vul de vragenlijst in.
Beheer
WP Admin