fbpx
Terug naar nieuwsoverzicht

Alpego levert cultivator Craker met rechte woelpoten

Cultivator Alpego Craker met een rechte woelpoot. De rechte woelpoot breekt de diepere lagen in de bodem. Volgens de Italiaanse fabrikant verbetert hierdoor de waterdoorlatendheid van de grond. – Foto’s: Alpego

De Italiaanse machinefabrikant Alpego introduceert een nieuwe type woelpoot op cultivator Craker. Met deze rechte woelpoten kun je de grond dieper bewerken zonder te woelen en te mengen.

Alpego, fabrikant van klepelmaaiers en grondbewerkingmachines, heeft een nieuw type woelpoot ontwikkeld voor cultivator Alpego Craker. Deze woeler staat bekend om zijn gebogen tanden, waarmee de bouwvoor is los te woelen en gewasresten worden gemengd.

De nieuwe rechte woelpoten zorgen voor een diepe bewerking van 15 tot maximaal 55 cm zonder de grond te woelen en te mengen. Dit zorgt volgens de fabrikant voor breuklijnen in de grond over de volledige werkbreedte en een vlakke ligging van de grond na bewerking.

Lees verder onder de foto

De rechte woelpoot gaat 15 tot maximaal 55 centimeter diep de grond in.
De rechte woelpoot gaat 15 tot maximaal 55 centimeter diep de grond in.

Betere wateropname

De rechte woelpoten breken de diepe lagen in de bodem. Volgens de fabrikant verbetert dit de bodemstructuur en bevordert dit de opname van water, lucht en voedingsstoffen. Dit is nuttig op percelen waar wateroverlast een probleem is.

Verschillende rollen verkijgbaar

Cultivator Alpego Craker met rechte woelpoten is uit te voeren met verschillende rollen, zoals een ringenrol, kooirol en spikerol. Alpego heeft de prijs van de rechte woelpoten nog niet bekendgemaakt.

Auteur: Annelies Bakker

Lees ook: Dichtgeslagen grond openen met zelfgebouwde maislandwoeler

Gerelateerde tags: ,

Gerelateerde artikelen

Afbeelding artikel

Nieuwe opties voor Pöttinger Servo-ploegen 2000 en 4000

Pöttinger levert de Servo 4000-ploeg vanaf 2025 ook als onlandploeg. De Servo 2000-wentelploeg krijgt hydraulische snijbreedteverstelling.
Afbeelding artikel

VIDEO | Zes woelers tonen effect diepe grondbewerking

Zes woelers tonen verschillende woeltechnieken tijdens een velddemo in Nieuw-Beerta (Gr.). Bekijk de effecten van diepe grondbewerking.
Afbeelding artikel

VIDEO | Pöttinger toont nieuwe en vernieuwde werktuigen

Bekijk nieuwe en vernieuwde werktuigen voor de akkerbouw van machinefabrikant Pöttinger, zoals de Plano VT 6060 en Lion V6040.
Beheer
WP Admin